TikTok помага на тийнейджърите да управляват времето, прекарано пред екрана, с последните си подобрения. Като част от опитите на TikTok да осигури положително дигитално преживяване, в приложението е добавен родителски контрол.

Новите персонализирани опции ще помогнат на потребителите да се изразяват по-конструктивно.

TikTok насърчава потребителите да ограничат времето, прекарано пред екрана, в опит да подобри потребителското изживяване. След констатациите на Лабораторията за дигитално благополучие компанията заяви, че TikTok вече ще определя дневен лимит на екранното време за потребители на възраст под 18 години на 60 минути, съобщава „Интернешънъл“.

Китай нападна САЩ заради забраната на TikTok за федерални устройства

Всеки, който иска да използва приложението за повече от 60 минути, ще трябва активно да избере да го направи, като въведе код за достъп.

Три нови елемента във функцията "Семейни двойки" бяха въведени от TikTok в опит да се укрепят семействата и да се гарантира безопасността на потребителите.

1. Персонализирани дневни ограничения на времето, прекарано на екрана

Родителите и настойниците могат да персонализират дневния лимит на екранното време за тийнейджърите. За всеки ден може да се зададе различен лимит на времето. Семействата ще могат да определят времевите граници, като се съобразяват с училищните графици, семейните пътувания и ваканциите.

Режисьор обвини TikTok за обидни коментари във видеото си

2. Табло за управление на времето пред екрана

Таблото за управление ще показва обобщения за времето, прекарано в TikTok, и колко пъти е било отворено приложението. Родителите ще намерят и разбивка на общото време, прекарано през деня и нощта.

3. Заглушаване на известията

С помощта на тази опция родителите могат да решат да изключат известията за своите тийнейджъри, като зададат график. Съгласно новата актуализация на потребителите на възраст 13-15 години няма да се изпращат известия от 21:00 ч. нататък. По същия начин известията push се деактивират от 22:00 ч. нататък за акаунти, чиито потребители са на възраст 16-17 години.

Русия глоби TikTok за „ЛГБТ пропаганда“ и Twitch заради украинско съдържание

"TikTok" въвежда и напомняне за сън, чрез което потребителите могат да планират по-добре излизането си извън мрежата нощно време. В зададеното време ще се появява изскачащ прозорец, който ще напомня на потребителите да излязат от приложението", се казва в изявление. "За обучението на родителите и децата за новите функции TikTok си партнира с творчески създатели на съдържание и експерти от индустрията. Поддръжката в приложението също играе жизненоважна роля за обучението на потребителите относно опцията за семейни двойки и нововъведените функции."

За да създаде по-безопасно потребителско изживяване и да даде възможност на родителите да обучават тийнейджърите си на отговорно използване на дигиталната среда, TikTok разработи редица функции и подобрения през последните няколко месеца. Платформата за кратки видеоклипове твърди, че е подобрила родителския контрол, увеличила е прозрачността на политиките, създала е Център за безопасност и полезни съюзи с множество организации за безопасност, като е поставила нуждите на семействата на първо място. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм