Столичният кмет Васил Терзиев кани лидерите на политическите сили за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на Столичния общински съвет, съобщиха от Столичната община.

Поканата е изпратена до лидерите на всички партии и коалиции, представени в СОС, като срещите ще се проведат преди заседанието му на 20 ноември.

Целта на срещите е да бъдат обсъдени общите политики и приоритети за развитието на София, както и начините те да бъдат подкрепени в бюджета на Столичната община през 2024 г., се посочва в съобщението.

„В София се проля в кръв, защото Терзиев даде разрешение. И най-интересното е че в 19:30 часа, когато София гори, получавам имейл от Терзиев, че ме кани на среща. Защо, уплашихте ли се? В 19:30 часа - вместо да си гледа града, той ми пише имейл. Как си го обяснявате вие?“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Разбрахме тази сутрин за поканата, в 13:30 часа имаме разширена група с Изпълнителното бюро на Градския съвет и ще формираме позиция". Това каза пред журналисти общинският съветник Диана Тонова от „БСП за България“, попитана за поканата от кмета на София Васил Терзиев. 

„Могат да си водят каквито искат разговори - поканата трябва да е към коалицията, която излъчи както кандидата и общинския съвет“, коментира Ваня Григорова, общински съветник от БСП.

Костадин Костадинов заяви, че от„Възраждане“ не са получавали покана от Терзиев за среща. "Бих посъветвал г-н Терзиев по-скоро да помисли за това дали въобще ще има Столичен общински съвет", каза Костадинов.

За да заработи Столичният общински съвет, трябва мнозинството, с чийто гласове първо да бъде избран председател. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм