Късно в четвъртък вечерта PR-ът на ГЕРБ Никола Николов публикува във Фейсбук писмо на столичния кмет Васил Терзиев до Бойко Борисов.

В писмото Терзиев кани Борисов и номинирани от председателя на ГЕРБ представители на "среща за обсъждане на приоритетните политики и проекти за развитие на София".

"Поканата беше получена по имейл в разгара на сблъсъците в София в 19:21 часа" - твърди Никола Николов.

Столичният кмет предлага на Борисов да обсъдят:

1) "споделените политики и приоритети, както и конкретни проекти, заложени в предизборната програма за развитие на София" както на "Продължаваме промяната - Демократична България", "Спаси София", така и на ГЕРБ; 

2) "приоритетните политики и конкретни проекти" от страна на ГЕРБ, "които да бъдат предложени в проекта на бюджет на Столичната община за 2024 г.";

3) "рамка за реализиране на договорените политики и стартиране на същинската работа на Столичния общински съвет";

"Чета и не вярвам на очите си!? Чудя се и дали Борис Бонев знае за тази покана и дали и той ще бъде на предложената от кмета на “Промяната” среща. Ще разберем съвсем скоро, защото крайният срок Бойко Борисов и ГЕРБ да отговорят на поканата на Васил Терзиев е в петък до 15:00 часа" - коментира PR-ът на ГЕРБ Никола Николов.

Ще инициирам срещи с всички политически партии и техните представители, за да намерим начин да намалим напрежението и да има работещ общински съвет. Това заяви на брифинг в Министерския съвет във вторник кметът на София Васил Терзиев.

Ние ще работим активно и ще има протегната ръка към всички представители в Столичния общински съвет, за да намерим допирните точки към програмите, прагматичните решения и търсенето на съгласие, каза тогава Терзиев.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм