Докладът от възложения от мен одит на Столичното предприятие за третиране на отпадъци "крещи" безстопанственост. Затова изпратих доклада от проверката към Софийската градска прокуратура за последващи действия по компетентност. Това съобщава кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Терзиев посочва, че оттук нататък решението за следващите стъпки е в ръцете на прокуратурата.

"Безстопанственост - като груба небрежност по отношение на активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани проектни задания при строителството, липса на оперативен контрол и контрол по изпълнението, липса на контрол, раздаване на абсолютно нелогични и незаслужени бонуси спрямо резултатите и скарано с икономическата логика утежняване на финансовото положение на предприятието", пише в социалната мрежа столичният кмет. За всичко това според него трябва да бъде потърсена отговорност.

Терзиев припомня, че на предстоящата пресконференция по темата в Столичната община днес ще бъдат представени още подробности по доклада, който ще бъде публикуван в неговата цялост.

Това не означава, че ще спрем дотук. Продължаваме с проверките и разкриването на лоши практики. Едновременно с това въвеждаме мерки, за да приведем завода в нормален и ефективен режим на работа, посочва Васил Терзиев във Фейсбук.

Припомняме, че на 2 януари от пресцентъра на Столичната община съобщиха, че Столичното предприятие за третиране на отпадъци не изпълнява целта си по предназначение и има потенциален риск, ако не се вземат спешни мерки, София да преживее криза с боклука в следващите три години. Това установи новият мениджмънт на завода по една от течащите на място проверки, съобщиха от Столичната община. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм