Тейлър Суифт и Шакира са големите победители на музикалните награди на MTV VMAs 2023 г., съобщават от Би Би Си.

Шакира си проправи път към наградата за цялостно творчество, като изпълни всичките си хитове. Колумбийската звезда изнесе грандиозно шоу, в което танцува с ножове, мина през фалшива пещера и изсвири огнено соло на китара по време на "Objection Tango".

Връчвайки й наградата, Уайклиф Жан каза: "Латино музиката нямаше да бъде световната сила, ако не беше Шакира".

Тейлър Суифт беше другият голям победител на вечерта, като спечели девет трофея "Moon Man". Звездата спечели във всички категории, в които беше номинирана, включително най-голямата награда на вечерта - видеоклип на годината - за самостоятелно режисираният клип на песента "Anti-Hero".

Тя е първият изпълнител, който печели видеоклип на годината два пъти подред, и удължи рекорда си за най-много победи в тази категория на четири - след като преди това спечели за "Bad Blood", "You Need to Calm Down" и "All Too Well".

Звездата, която е в разгара на първото в историята си турне за 1 млрд. долара, получи и награда за албум на годината за "Midnights".

33-годишната певица посвети победата си на изкуството на писането на песни. "Обичам да правя поп музика, обичам да правя поп клипове, но обичам също и кънтрито", каза тя пред звездната публика в Prudential Center в Ню Джърси.

Сред другите победители на вечерта бяха рапърът Ice Spice, който получи наградата за най-добър нов изпълнител, и к-поп групата Blackpink, която стана първата момичешка група, спечелила наградата за най-добра група след TLC преди 24 години.

Това е петият пореден път, в който южнокорейска група печели наградата, като Blackpink заеха мястото на бойбандата BTS.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts