Програма за 24 май

9.30 ч. Тържествен молебен в чест на празника в храм "Успение на Пресвета Богородица" 

9.45 ч. Литийно шествие от храм "Успение на Пресвета Богородица" до паметника на Васил Априлов и поднасяне на цветя

10.00 ч. Тържествено шествие на габровските детски градини и училища, Технически университет, просветни и културни институции и граждани

За обезпечаването на реда и сигурността по време на тържествата, посветени на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на 24-ми май в Габрово ще бъдат въведени временни ограничения на движението в централната градска част.

От 09.00 до 13.00 часа движението на моторни превозни средства ще бъде забранено по  ул. „Брянска“ – от кръговото кръстовище при Консултативна поликлиника до мост „Игото“ , ул. „Скобелевска“, бул. „Априлов“  от пресечката с ул. „Възраждане“ до Централна поща, ул. „Юрий Венелин“ , ул. „Св. Св. Кирил и Методий“,  ул. „Райчо Каролев“, ул. „Лазар Донков“  и ул. „Иван Гюзелев“.

Създава се временна организация и на движението на градския транспорт. Автобусите на Общински пътнически транспорт по направление север - юг ще обръщат на Автогара Габрово, а тези по направление юг - север – на Шиваров мост.