Таксиметровите шофьори в Пловдив са готови сами да си купят и поставят пътни знаци и боя за стоянките! За това алармират от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи (НАЗПТВ).

Вече 4 години таксиметровите шофьори в Пловдив се борят с липсата на таксиметрови стоянки в града. Още през 2020 г. от общината са обещали, че проблемът ще бъде решен, но до момента не е направено почти нищо в тази насока, казват в писмо до медиите от Асоциацията.

На 10.08.2020 г. общинската администрация е обявила, че ще се проведе обществена поръчка за избор на фирма за доставка на пътни знаци, но тя все още не е финализирана. На 12.01.2024 г. таксиметровите водачи са изпратили писмо до кмета Костадин  Димитров, в което искат среща, за да обсъдят проблема. До момента те не са получили отговор от него.

Липсата на таксиметрови стоянки създава хаос и затруднява работата на шофьорите на таксита, казват още от Националната асоциация. „Принудени сме да търсим места за паркиране, което често е невъзможно, а в някои случаи води до глоби за водачите“, жалват се още таксиджиите. „Готови сме да участваме в конструктивен диалог с общината, за да се намери решение на проблема“, допълват от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи.