Проследяваме връзката на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем през годините. Двамата са се опитвали да я скрият в началото, но впоследствие стават голямо и щастливо семейство.

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем

1992 г.
Хавиер Бардем и Пенелопе Крус се срещат на снимачната площадка на испанския филм "Jamón Jamón", през далечната 1992 г. По това време Крус е само на 16 години. Те се виждат отново години по-късно, когато снимат "Vicky Cristina Barcelona" през 2007 г., след което осъзнават, че има нещо между тях.

„Имаше очевидна химия между нас“, казва Хавиер пред GQ UK години по-късно. „Искам да кажа, че всичко е там на филм; това е като документ за нашата страст. Един ден ще трябва да покажем на децата – представете си! „Мамо, татко, какво правехте заедно на кино?“ – „Е, деца мои, трябва да празнувате този филм, тъй като сте тук заради него!“ Това беше много секси филм. Все още е. Родителите на Пенелопе бяха смели да й позволят да направи този филм – ако дъщеря ми на 16 дойде при мен с подобен сценарий, щях да кажа, че няма начин!

Даян Кийтън на 77 и 7 факта, които не знаете за нея

Лято 2007 г.


Хавиер и Пенелопе се събират отново, докато снимат филма на Уди Алън "Vicky Cristina Barcelona".

„Нито един от нас нямаше да направи първия ход. Не знам дали бяхме срамежливи, или се опитвахме да бъдем прекалено професионални“, спомня си по-късно Хавиер. „Както и да е, стигна се до последния снимачен ден и нищо не се беше случило. Така че си помислих: „По дяволите! По-добре да се напием!“ За щастие наш приятел организира парти за финала и, добре, останалото е история . Слава Богу!"

В края на 2007 г.

Слуховете за срещи между Пенелопе Крус и Хавиер Бардем започват да се появяват през есента на 2007 г.: „Пенелопе Крус има нов мъж, но е много свенлива относно връзката. Крус се появи на филмовия фестивал в Ню Йорк този уикенд с Хавиер Бардем и двамата бяха „много докачливи"... „Държаха се за ръце, когато мислеха, че никой не ги гледа, и тя го целуна по бузата, а той я прегърна."

Папарашки снимки ги заснемат на плажа на Малдивите, на романтично бягство през октомври.

10 двойки знаменитости, които се ожениха през 2022

4 август 2008 г.

Двамата преминават през престурнето на "Vicky Cristina Barcelona", отричайки слуховете за връзка, но са снимани заедно много пъти през годината.

По-късно Хавиер ще каже, че Пенелопе има същия пламенен дух като героинята си във филма Мария Елена:  „О, и още как. Тя има тази смелост. Има онези сцени, в които се караме, тя хвърля чинии и така нататък. Трябваше да се чудя „Наистина ли искам това?“ Тя има това, което наричам любяща кръв. Страст към всичко. Това намирам за привлекателно. Има красота и има сексапилност. Пенелопе притежава и двете."

10 знаменитости, за които не подозирате, че имат диабет

22 февруари 2009 г.

Пенелопе печели Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля за ролята си във "Вики Кристина Барселона". В своята благодарствена реч тя казва: „Искам да споделя това с моите номинирани колеги и с невероятния ансамбъл от актьори, с които имах привилегията да работя в този филм.“

18 януари 2010 г.

Година и половина след премиерата на "Vicky Cristina Barcelona" двамата са забелязани заедно на мач на Лейкърс в Лос Анджелис.

Пенелопе ще разкрие почти десетилетие по-късно, че в началото на връзката си са взели решение да не споделят нищо публично. Решението за поверителността, казва тя пред Tatler, е "наистина добро решение за нас, да не говорим за връзката си. Щях да се чувствам много странно да го направя по различен начин. Просто не можех да го направя."

Многодетният плейбой: Джъд Лоу на 50 (снимки)

14 февруари 2010 г.

Те правят първата си официална поява като двойка на наградите Goya 2010. Към този момент са заедно от 3 години, но все още не са присъствали на професионално събитие заедно.

7 март 2010 г.

След като отиват на наградите Goya в Испания, Крус и Бардем присъстват на Оскарите през 2010, но не минават заедно по червения килим

19 март 2010 г.

Те посещават друг мач на Лейкърс. Хавиер отново носи черна шапка, която покрива по-голямата част от лицето му.

15 звезди, които оставиха бръчките си и остаряха красиво

23 май 2010 г.

На 63-ия годишен филмов фестивал в Кан Хавиер говори публично за Пенелопе за първи път. Той печели наградата за най-добър актьор за ролята си в Biutiful и в благодарствената си реч казва: „Споделям тази радост с моя приятел, моя спътник, моята любов: Пенелопе. Дължа ти много и те обичам толкова много.“

Някъде през юли 2010 г. Пенелопе и Хавиер се женят. Двамата правят малка частна сватба на Бахамите в къщата на приятел.

25 декември 2010 г.

2010 е годината на публичния дебют на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем като двойка и те избират игрите на Лейкърс за по-голямата част от своите изяви. Посрещат първото си дете, Лео, през януари 2011 г.

„Дори за някой като мен, който има желание за деца още от малко момиче, първите няколко дни и месеци бяха толкова шокиращи“, разкрива Пенелопе  пред Harper's Bazaar години по-късно. „Но това е най-доброто нещо, защото означава, че никога повече няма да поставите себе си на първо място. Да мислиш винаги първо за някой друг е толкова здравословно“.

20 знаменитости, които няма да познаете: Как са изглеждали преди


1 април 2011 г.

Пенелопе Крус получава своята звезда на Холивудската алея на славата на церемония, на която присъстват Хавиер, заедно с Джери Брукхаймър, Джони Деп и Роб Маршал.

В речта си Пенелопе благодари на Хавиер и Лео за това "че ме правят щастлива всеки ден".

11 септември 2021 г.

В първата си поява заедно от 2018 г. Хавиер и Пенелопе пристигат на 78-ия Международен филмов фестивал във Венеция за премиерата на нейния филм "Madres Paralelas".

По време на пандемията Пенелопе казва, че тя и Хавиер наистина са се съсредоточили върху това да се уверят, че децата им са добре: „Когато имате деца, по-голямата част от вниманието ви е насочено към тях, за да сте сигурни, че това не е травмиращо преживяване и че те знаят достатъчно за това, което се случва, така че да са отговорни по отношение на защитата на себе си и на другите. Имам чувството, че всички деца по света са дали на възрастните урок по отговорност, съпричастност и състрадание. Те разбраха всичко толкова бързо.“

Тя добавя: „Когато им кажа, че нашето поколение никога не е минавало през нещо подобно като деца или тийнейджъри, те не могат да повярват. Те си казват „Наистина ли?“ Но имам надежда, че сега виждаме светлината в края на тунела. Не знаем, но трябва да повярваме в това".

10 популярни дами със сериозни аргументи да нямат деца

11 септември 2021 г.

2021 г. завършва по ключов начин за двойката. И двамата участват във филми, получили одобрение от критиците. Крус в "Madres Paralelas" и Бардем в "Being the Ricardos".

След като гледа "Being the Ricardos", Пенелопе каза, че би се радвала да направи мюзикъл със съпруга си. „Видях съпруга си да пее в Ricardos и той свърши невероятна работа. Чувстваше се по същия начин, по който се чувствах аз, когато направих "Nine", когато нямах представа, че мога да пея, но тогава Роб Маршал ме убеди, след като направих няколко теста."

Хавиер също ще пее в предстоящия римейк на живо на Дисни на "Малката русалка". Той ще играе цар Тритон.

снимки: Getty Images

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм