Семейство и близки се събраха в събота на плаж в Южна Каролина, за да проведат дневно бдение за Саманта Милър - булката, която беше убита от пияна шофьорка само мигове след като напусна сватбената си церемония с количка за голф.

Арик Хътчинсън, съпругът на покойната булка, беше сред най-малко стотина души, които се върнаха на Фоли Бийч, за да почетат живота на Милър, като хвърляха цветя в океана с името „Сам“, изписано на табелка, завързана за стеблата.

„Тя си пожела нощта да продължи вечно“: Майката на убитата булка съди пияната шофьорка

Тя щеше да го хареса. Това е Сам. Тя е плажно момиче докрай. Идваме тук почти всяка сутрин и това е нейното изпращане. Тя е там горе и със сигурност се усмихва“, каза Хътчинсън пред WYFF News 4. 

Шофьорката, причинила катастрофата на Черната сватба: Не съм направила нищо нередно

34-годишната Милър загина на 28 април във Фоли Бийч, когато кола удари задната част на количка за голф, в която тя се возеше заедно със съпруга си и още двама, съобщиха по-рано от People. Съобщава се, че количката за голф се е преобърнала няколко пъти, според страница в GoFundMe, създадена от майката на младоженеца.

След черната сватба: Съпругът на убитата булка се възстановява и не може да асимилира загубата

36-годишният Хътчинсън е получил множество травми - счупени кости на краката и прешлените, в допълнение към мозъчните кръвоизливи, произтичащи от смъртоносната катастрофа, според организацията за набиране на средства. Други двама също са пострадали.

Черна сватба: Булка загина при катастрофа, минути след като се омъжи за своя любим (снимки)

Хътчинсън, който седеше в инвалидна количка по време на бдението, разказа за пътя си към възстановяването.

Чувствам се добре. Толкова е добре, колкото мога да се чувствам в тази ситуация, но очевидно днес беше просто невероятно. Знам, че Сам ще го хареса“, каза той.

Пияната шофьорка, Джейми Лий Комороски, е обвинена в едно убийство по непредпазливост и три престъпления, водещи до тежка телесна повреда. Тя остава в ареста. 

Бащата на загиналото момче на бул. „Сливница”: Загубих сина си и снаха си, готвеха сватба

Нивото на алкохол в кръвта й е повече от три пъти над законовия лимит в Южна Каролина.

В публикувана по-рано клетвена декларация властите заявяват, че Комороски едва не е паднала, когато полицията я е помолила да направи теста за трезвост.

В изявление защитата на обвиняемата каза:

Не можем да проумеем през какво преминават семействата и изразяваме най-дълбоките си съчувствия. Ние просто молим да не се бърза с присъдата. Нашата съдебна система се основава на принципите на справедливостта и милостта, и там всички факти ще излязат наяве."

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм