Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Иво Иванов ще направят проверка на републиканската пътна мрежа в Пловдивска област предвид обезпечаването на безопасното движение през предстоящия зимен сезон. Ще бъдат инспектирани Околовръстният път на Пловдив, както и участъците Пловдив – Садово – Бяла река и Първомай – Асеновград, които тази година са ремонтирани от АПИ.

====================================

Пътните настилки в област Смолян са предимно мокри, на места заледени или заснежени, но обработени за движение при зимни условия, информират от Областното пътно управление. Над региона продължава да има слаби превалявания от сняг и дъжд. Съветват се водачите на моторни превозни средства да се движат със съобразена с пътните условия скорост. Няма въведени ограничения, както и сигнали за закъсали автомобили и инциденти.

======================================

Издирван от САЩ за измами мъж с двойно гражданство - турско и германско, остава в ареста, реши Хасковският окръжен съд, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Мъжът е задържан по искане за екстрадирането му. Обявен е за международно издирване от ИНТЕРПОЛ. Търсен е за извършени пощенска измама, банкова измама и пране на пари. Той изпращл измамливи имейли, пощенски писма и съобщения, заблуждавайки служители на договорна компания на американското Министерство на отбраната, компания за рафиниране на петрол в Корея, с което набавил за себе и съучастниците си 23 милиона долара. За престъплението в САЩ законът предвижда до 30 години затвор.

=====================================

14-годишен тийнейджър подкара посреднощ „Мерцедес”-а на баща си, като се заби в ограда. Инцидентът е станал в пловдивското село Йоаким Груево към  01:00 ч. след полунощ. Изпратеният на място дежурен автопатрул на РУ-Стамболийски установил, че лекият автомобил се е врязал в оградата на частен имот. Момчето не е пострадало, пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. По предварителна информация то взело ключовете на семейната кола без знанието на близките си. Проверката за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължава.

======================================

Жена се удави в Гребния канал на Пловдив. Около 21.30 ч. снощи на тел. 112 е съобщено, че тя е влязла във водоема. Незабавно натам са насочени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната. Жената е извадена от водата, като само е констатирана смъртта ѝ. Тя е на 50 г., по данни от близките ѝ страдала от психично заболяване. При огледа не са установени следи от насилие.

====================================

Голям пожар остави без дом младо семейство и двете им деца на 4 и 11 години в навечерието на Коледа. От къщата на семейство Трифонови от пазарджишкото село Синитово са останали само обгорени стени. Кметството и техни приятели вече разчистват пострадалия имот, но за възстановяването му ще са нужни доста пари и материали, затова е организирана дарителска кампания. При пожара са пострадали 37-годишният баща и по-голямото момченце. Те са приети в Клиниката по изгаряния към Университетската болница “Свети Георги“ в Пловдив. Роднини са готови да приемат пострадалото семейство, имат дрехи. Община Пазарджик и кметството са осигурили дървен материал. Необходими са хора, които да помогнат с труд за ремонта на къщата.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Живка Тодорова и Тина Соколова