Автобусите по 10 линии от градския транспорт в Пловдив ще се движат с променени маршрути днес. Причината е временната организация на движение, която се въвежда заради заснемането на филм със световноизвестния пилот от „Формула 1“ Дейвид Култард. Движението и паркирането на автомобили по пътните платна на част от централни булеварди и улици в града на тепетата ще бъде ограничено и утре, а пешеходци и велосипедисти няма да имат достъп до прилежащите тротоари, съобщиха от местната управа. В филмът, който се казва „Пътуване до Пловдив“, главен герой е шампионът от „Формула 1“  Дейвид Култард. Той ще пилотира своя болид RB7 по улиците на града, за да покаже Пловдив на търсачите на силни усещания по света.
======================================

След двугодишна пауза, заради ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19, в Асеновград възобновяват обичаят „Калиница“. Празникът започва в Етнографската къща в града и след "наричането" за здраве и добър късмет малките булки се отправят за празнична литургия в храм „Свети Николай Чудотворец“. Накрая, както традицията повелява, калиничките преминават с шествие из асеновградските улици, което ще приключи в Градския парк с много подаръци и изненади за малки и големи. Финалът на празника ще бъде поставен с музикалните изяви на детски вокални групи.
==========================================

За четвърта поредна година Девин ще бъде домакин на Фестивал на билките, цветята и екопродуктите от Родопите, посветен на Еньовден. Мероприятието ще стартира в събота от 10.30 ч. пред Дома на културата в родопския град. Във фестивала тази година ще вземат участие фолклорни състави и формации от общините Девин, Смолян, Златоград, Борино и Чепеларе. На щандове пред сцената ще се предлагат продукти на местни биопроизводители, уточняват от Община Девин.
===============================================

Празник с мотото „Еньовденска китка" на билките, Слънцето и лавандулата организират днес и утре в град Меричлери на община Димитровград. Програмата започна рано тази сутрин от 7 часа с Поход до лавандуловите полета и бране на билки. За утре от 18.30ч. на площад „Хорището“ в Меричлери е предвидена концертна програма с гостуващи самодейни читалищни състави от община Димитровград. За децата е подготвена Арт работилница за изработване на картина- апликация от билки.
===============================================

Първи мотосъбор организират в Пазарджик рокери от местния клуб Boys of Hell MC. Атрактивното събитие ще продължи от днес до неделя и ще бъде в двора на Професионалната гимназия по селско стопанство "Царица Йоанна". Очаква се то да привлече в града много приятели и съмишленици на момчетата от клуба, както и мото-рок маниаци, тъй като за тях има богата музикална програма.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Живка Тодорова и Тина Соколова