Протест в Пловдив против коалицията ИТН, "Възраждане", ДПС и ГЕРБ се организира в социалните мрежи. „Един протест на тези, които са за морал, демокрация и общество, отговарящи на обществения договор и ценностите от 21 век! Не на кражбите, чалгата и престъпленията! За всеки, който казва НЕ на престъпленията, на псевдо патриотизма и мафията“, призовават организаторите на протеста. Той е насрочен за днес от  19:00 часа на площад "Съединение".
============================

TRUCK EXPO 2022 отвори врати и до 18 юни на територията на Международен панаир – Пловдив повече от 40 изложители, представляващи над 100 световни бранда, показват цялата гама търговски превозни средства, продукти и услуги за товарния автомобилен транспорт. 15 автомобилни премиери, 12 000 кв.м. изложбени и сервизни площи, още толкова тест драйв зона и много изненади очакват посетителите на най-големият автомобилен форум у нас. Организатор на изложението е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).


 ==============================

Ръст в положителните проби за ковид нареди Пазарджишко на четвърто място в страната по новозаразени след София, Пловдив и Варна. Позитивни резултати са дали 11 пациенти. Средната заболеваемост на 14-дневна база е 25 на 100 000 души. По информация на Регионалната здравна инспекция, най-високо е разпространението на коронавируса в община Пещера - 63,81 на 100 000.
=============================

С концерти на „Сигнал“ и Дара, ще бъде отбелязана 62-годишнината от обявяването на Обединения град Смолян. На площад „България“ в града от 19.30 часа ще започне концертът на група „Сигнал“. Утре, отново на площад „България“, от 19.30 часа е концертът на DARA, в който ще участват и Q-TEK CREW и танцовите формации „Зареница“ и „Най“ от родопския град. Именно на 18 юни 1960 г. се сливат трите селища – Смолян, Райково и Устово в един обединен град – център на Смолянска област.


===============================

17-то издание на международния танцов фестивал „Вълшебен свят" започва днес в Хасково и ще продължи до 19 юни включително. 1 200 хореографии, които ще бъдат представени на три сцени, са включени в програмата. За участие са регистрирани 77 колектива и 8 индивидуални изпълнители. Очакват се около 4 000 танцьори и гости, сред които състави от Гърция и Румъния, съобщават организаторите от хасковския денс клуб „Рона“. Международна комисия в 17-членен състав ще журира танцовия конкурс. Конкурсната програма обхваща мажоретни танци, класически, латино, аржентинско танго, карибски танци, бални, етно, Боливуд, акро денс, диско и поп денс, танцово шоу, модерн, джаз, фолклор, мюзикъл, бели денс, урбан стрийт, хип хоп, брейк батъл, релакс шоу. Включена е и категория „Танцуващи майки и бащи", без ограничение във възрастта,  танцовите стилове и състезателната категория (соло, дует, група, формация).

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Живка Тодорова