Жителите на пловдивското село Трилистник излизат на мирен протест в неделя, заради непочистеното корито на р. Стряма. Именно обраслото с гъста растителност дъно на реката стана причина за скъсването на дигата на няколко места и заливането на селото в ранните часове на 3 септември. Ако до 10 дни хората не получат конкретни отговори на техните искания, те са категорични, че ще бойкотират изборите на 2 април.

=============================

Пловдивчани ще садят картофи в дупките на ул. „Рогошко шосе“ в знак на протест срещу окаяното състояние на пътя. Точно в 16:00 часа хората ще спрат движението по отсечката от моста на Адата до землищната граница на Пловдив. Основните им искания са незабавен ремонт, изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление и нова асфалтгова и тротоарна настилка, която да e адаптирана с интензивния трафик по трасето. На протеста са поканени и кметът на града Здравко Димитров, както и представители на фирмата, спечелила обществената поръчка за реконструкцията на „Рогошко шосе“ на стойност 14 милиона лева. Организаторите на протеста твърдят, че забавянето на ремонтните дейности, е със 100 дни.

==============================

Две временни спирки за автобусите от градския транспорт в Пловдив се разкриват на ул. „Любен Каравелов“, информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Това се прави, за да се намали неудобството от променените маршрутни разписания на линии №12, 16, 17, 18, 24, 113, 116 и 222, наложени заради пробива под Централна гара. Временните спирка ще са срещу входа на Стоматологичния факултет и срещу служебният вход на УМБАЛ „Свети Георги“. Знаците вече са поставени и ще останат до приключване на строително-монтажните работи. Междувременно общината търси варианти въпреки продължаващия ремонт на „Брезовско шосе“ автобусите по линия №15 да възстановят маршрута си до ИЗК „Марица“.

==================================

В стабилно състояние, но с дълбоки изгарянията е жената, която беше залята с киселина вчера в дома си в пловдивския район „Тракия“ от маскиран мъж. Това съобщиха от болница „Св. Георги“, където е настанена пострадалата след тежкия инцидент. Засегнати са долната половина на лицето, шията, едната ръка и единия крак на жената, която във момента се намира в реанимация. Тя е ясновидка, а мъжът, който влезе в апартамента ѝ и я заля, още се издирва.

48-годишният мъж, пострадал при тежката катастрофа, която стана на 12 март на пътя Пазарджик-Пловдив, е изписан в добро общо състояние, съобщават от пазарджишката болница. 29-годишната жена, която също оцеля след жестокия сблъсък на два автомобила, е преместена в Отделението по ортопедия и травматология, където предстои да ѝ бъде извършена операция заради  фрактура на  едната ръка. Пострадалата има и рана на главата и почти няма спомени за случилото се. Тежката катастрофа с 5 жертви стана в неделя следобед, когато два автомобила се удариха челно с висока скорост.

Шофьор е загинал при катастрофа на пътя между Асеновград и село Мулдава, съобщиха от полицията. Около 01:00 ч. тази нощ лек автомобил „Нисан” излязъл вляво извън платното за движение и се преобърнал в земеделски имот. От екип на спешна медицинска помощ е констатирана смъртта на 25-годишния водач зад волана. Извършен е оглед. Причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент, се разследват.

70-годишен мъж е сложил край на живота си, скачайки от скала "Невястата" над Смолян, научи Дарик. Информацията бе потвърдена от полицията. Дежурна група е на мястото и прави опити да се извади тялото му, уточняват от Областна дирекция на МВР в Смолян. На този етап няма данни за престъпление. Сигнал за случилото се е подал синът на починалия. Възрастният мъж е от Смолян. 

=================================

Девет души са задържани при специализираната полицейска операция, която започна вчера на територията на област Пазарджик. Сред тях са наркодилъри, пияни и дрогирани шофьори, крадци, както и пласьори на фалшив алкохол и цигари. С цел превенция срещу купуването на гласове са проверени заведения, заложни къщи и търговски обекти. До момента не са установени нарушения. Образувани са 20 досъдебни производства за различни видове престъпления. В рамките на акцията е задържан и агресивен мъж, стрелял по куче с въздушна пушка в с. Лесичово.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев и Тина Соколова