Земетресение с магнитуд 2.5 ро Рихтер е регистрирано рано тази сутрин в района на град Девин. По данни на Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, то е станало в 04:43 часа и е с епицентър на 2.2 км северозападно от града. Земетресението е слабо усетено в района и е част от поредицата слаби трусове, започнали на 23 март на същата територия.

Преговори за откриване на нова авиолиния от Виена до Пловдив започва Фондът за развитие на аеропорта. По този повод ще се състои среща в Австрия, на която ще се коментират възможностите за полети. В момента във Фонда за развитие на летище Пловдив членуват 11 общини и три частни дружества. Възможностите за подкрепа на нови авиолинии проучват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Норвегия и Кипър. Заради големия брой запитвания с желание за нови авиолинии, Фондът за развитие на летище Пловдив обяви началото на кампания за събиране на средства за подкрепа на откриването на директни полети от аеропорта до различни дестинации в Европа.

От днес започва третирането на тревни площи в Пазарджик и селата от общината срещу насекоми и кърлежи, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Пръскането ще се извършва по график. Ще бъдат обработени тревните площи на училища, детски градини, междублоковите пространства, паркове, градинки. При обработката ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация. Целта на третирането е унищожаване на вредни и опасни за човека насекоми и кърлежи, които пренасят заразни болести и предизвикват алергии у хората.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев, Искра Койчева