Над 1,7 млн. хартиени бюлетини пристигат в Областната управа в Пловдив за предстоящия местен вот. Книжата ще бъдат ескортирани при засилени мерки за сигурност от полицията. Днес ще бъдат доставени бюлетините за 17-те общини от областта  - общо 821 300 броя,  а на следващия ден останалите, които са за вота в Община Пловдив. Книжата ще бъдат връчени с протокол на председателите на Общинските избирателни комисии. По предварителни данни на ГРАО на местните избори на 29 октомври в Пловдивска област ще гласуват общо 562 004 души в 981 секции.

==========================================

Денят на военния парашутист и 79-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин по традиция ще бъдат отбелязани с военни ритуали днес и утре в София и в Пловдив. В столицата министърът на отбраната Тодор Тагарев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов ще участват във военния ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание“. Утре в Пловдив честването ще започне в 10.30 ч. с награждаване на военнослужещи от Специалните сили.

===========================================

Започна строителството на два важни инфраструктурни обекта във Велинград, съобщават от местната община. Близо 5000 метра водопроводна мрежа ще бъдат подменени в града, изграждат и нова сграда за Дневния център за пълнолетни с увреждания. Работата по първия проект стартира с подмяната на водопроводната мрежа на ул. “Владая”. Цялостно подмяна на амортизирания водопровод от 60-те години на миналия век с нови високопроводими полипропиленови тръби ще бъде извършена и по още 10 улици в квартала. На следващ етап ще бъде положен асфалт, както и нови бордюри по тези улици.

==============================================

Поради отстраняване на авария на довеждащия водопровод Пловдивци-Мадан, днес  до 20:00 часа, ще бъде нарушено водоснабдяването в град Мадан и селата Средногорци и  Ловци, както и в кв. "Койнарци" на Рудозем, информират от „Водоснабдяване и Канализация“ - Смолян. Това е поредното спиране на водоподаването, заради ремонта, който продължава да създава проблеми месеци наред на жителите в района.

======================================

На вниманието на водачите, които пътуват в участъка между Нареченски бани и Бачково, в посока Асеновград: В продължение на няколко километра на места по пътното платно има разлята течност, най-вероятно нафта. В съчетание с мократа настилка се създават предпоставки за произшествия и в тази връзка полицията съветва шофьорите да преминават с повишено внимание и съобразена скорост. Уведомена е Агенция „Пътна инфраструктура” и се очаква да бъдат взети необходимите мерки за почистване на пътя.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева и Петър Тодоров