Разлика в цените от щанда до касата и предлагане на продукти с изтекъл срок на годност – това касаят най-честите жалби до Комисията за защита на потребителите в Пловдив, заяви в интервю за Дарик радио директорът на регионалния клон на КЗП Соня Ориоли. Проблемът с нелоялните практики в търговските вериги е от години, но тъй като досега нямаше гласност, потребителите не си търсеха правата, коментира още тя. 56 нарушения за нелоялни практики са установени за последния месец от служителите на комисията.

===============================

Собственикът на хотел в Стария Пловдив нападна и преби снощи служител на „Общинска охрана“. Приятел на хотелиера поискал да влезе с автомобила си в архитектурно-историческия резерват около 20.30 ч., но без резервация или разрешение, заради което охранителят отказал достъп. Мъжът се обадил и повикал собственика на хотела, който се опитал да вдигне бариерата на ул. „Съборна“ на ръка, не успял, влязъл в кабинката на „Общинска охрана“ и нападнал в гръб общинския служител. „Веднага е подаден сигнал към IV Полицейско управление, които са реагирали мигновено, а хотелиерът е задържан за 24 часа. Започнато е бързо производство“, заяви шефът на „Общинска охрана“ Димитър Палашев. От Община Пловдив заявиха, че осъждат подобно хулиганско поведение и ще направят всичко възможно чрез органите на реда да защитят служителите си.

=================================

Доброволци от Смолян се обучаваха за реакции при пожари и разливи на различни опасни вещества. Практичните упражнения и лекциите се проведоха в сградата на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областния град, като в него участие взеха членовете на Доброволното формирование към Община Смолян. Освен действията при пожар и реагирането при разливи, доброволците тествали и новото оборудване на формированието под ръководството на ст. инспектор Иван Еков от смолянската пожарна и Михаил Калфов - мл. експерт към Общината.

Мъж на 52 години е загинал при пожар в село Дорково, община Ракитово, съобщават от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“. Фаталният инцидент е станал около 6:30 часа сутринта в четвъртък. На мястото веднага е изпратен екип огнеборци със специализиран автомобил. Те угасили пламъците, но човекът не успели да спасят. Причините за произшествието и размерът на нанесените щети се изясняват.

==================================

В Пловдив заради организирано събитие в зала „Сила“, от 15:00 до 20:00 часа се спира движението на моторни превозни средства по ул. „Тракия“ в участъка от бул. „Васил Априлов“ до ул. „Кавала“. Организацията и контролът на движението, както и охраната на събитието, ще се осъществяват от МВР. Осигурено ще е свободното преминаване на линейки и пожарни.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова и Адриан Кулев