Бели балони ще полетят в небето тази вечер за 21-годишния Ангел Здравков, който бе убит с нож в петък вечерта в Пазарджик. Негови близки за пореден път ще излязат на бдение в негова памет от 19:00 часа на мястото в квартал „Запад“, където стана престъплението. Те отново ще поискат справедлива присъда за 18-годишния Никола Райчев. След убийството той избяга, но по-късно бе задържан в София. Вече има повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура - Пазарджик. Младежът е в ареста за 72 часа. Предстои да се внесе искане за мярка „Задържане под стража“ спрямо него. Хората в града са потресени. Родителите на убитото момче Недялко и Михаела разказаха пред NOVA, че синът им Ангел е бил намушкан два пъти - в гърба и корема. По-късно днес прокуратурата ще оповести подробности за тежкото престъпление.

======================================

Мъж, заплашил жена си, че ще я убие, ако тя не се върне при него, се изправя пред Районен съд - Пловдив днес. Пред къщата на родителите на жената той полял себе си с бензин и заплашил, че ще се самозапали и ще опожари дома ѝ. Тормозът продължил близо 5 месеца. През цялото време обвиняемият се заканвал, че има пистолет и нож и ако жената го напусне, тя няма да живее. Пред съда ще се изправи и друг насилник, счупил долната челюст на майка си в жилището ѝ.

===========================================

Полицията в Смолян откри денонощна телефонна линия, за приемане на сигнали за изборни нарушения. Всеки може да се обърне към органите на реда при съмнение за нередности на телефон: 0301/6-28-14 или на e-mail: smolyan@mvr.bg. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите до 6 ноември. Денонощна телефонна линия е открита и в Министерството на вътрешните работи - 02/90 112 98, като сигнали се приемат и на e-mail: izbori@mvr.bg. Подобни открити телефонни линии с непрекъснат режим на обслужване има и във всички областни дирекции на МВР в страната, а конкретно за Пловдив сигналите се приемат на тел.: 032/932 248.

Днес в 11.00 часа ще бъде задействана сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението в 16 града на страната, сред които София, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Стара Загора, както и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“. Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация. Системата се тества два пъти годишно в изпълнение на Наредбата за оповестяване при бедствия и при въздушна опасност.  Целта е проверка на техническото състояние на изградената сиренна система, а и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

==========================================

Заради футболния мач между отборите на „Локомотив“ (Пловдив) и ЦСКА-София тази вечер, се въвеждат промени в движението в града на тепетата. От 18:00 часа до полунощ колите няма да се преминават по ул. „Лев Толстой“, и в района на бул. „Санкт Петербург“, ул. „Проф. Цветан Лазаров“, ул. „Димитър Ризов“ и бул. „Освобождение“. Маршрутът на автобусни линии №9, 10, 21, 25, 29, 66 и 99 от градския транспорт ще е променен. Рейсовете ще минават по ул. „Пеньо Пенев“.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев, Искра Койчева и Петър Тодоров