Специализирана полицейска акция се провежда в Пловдив от рано сутринта. Целта ѝ е превенция на престъпленията и закононарушенията, включително и с политическите права на гражданите.

===========================

За първи път Общински институт ”Старинен Пловдив” организира изложба на пощенски картички от своя фонд. Експозицията „Имаме Поща за Вас“ е по повод 25 март - Световния ден на пощенските картички. Колекцията от над 180 картички е разходка назад във времето - от 1898 г., през „златния период" на пощенските картички до 1935 г. Посетителите могат да видят картички от Мека, Атина, Париж, Константинопол, Одрин, Лион, Пловдив, София и много други знакови места от света. Изложбата ще бъде открита в Балабановата къща днес в 17:00 ч.

===================================

9-ият Национален ученически конкурс по актьорско майсторство се открива днес в Пловдив. Той се организира от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в града на тепетата и в него участват талантливи ученици от цялата страна от средните училища по изкуствата и младежки театрални формации. Авторитетно жури и тази година е натоварено с нелеката задача да извърши оценяването. Председател е актьорът Владимир Зомбори, който е и възпитаник на пловдивската гимназия, инициатор на конкурса. Награждаването е в събота, когато Зомбори ще участва в неформална среща с учениците.

========================================

Активно се работи по усвояване на пострадалата дървесина от ветровал на териториите на Държавно ловно стопанство „Широка поляна“ и Държавно горско стопанство „Доспат“. Природното бедствие от 17 септември 2022 г. засегна също така площи в горските стопанства „Борино“, „Борово“ и „Извора“, но в по-малък обем. На територията на стопанство „Широка поляна“ усвояването на дървесина е около 40-50%, а на територията на ДГС „Доспат“ - около 35%, уточняват от Южноцентрално държавно предприятие. Основно са засегнати смърчови и борови гори, с обща площ от около 300 хектара. Голяма част от дърветата са изкоренени, а други са изпочупени. 

Информации на Искра Койчева и Адриан Кулев