Един човек е загинал, а 21 души са били ранени при стрелба в щата Мисури в края на парада за победата на отбора по американски футбол Канзас сити чийфс в Супер купата на Националната футболна лига на САЩ, съобщи Би Би Си.

Длъжностни лица съобщиха, че са оказали помощ на осем пострадали, които са в състояние на непосредствена опасност за живота, и на седем други, които са получили наранявания, които могат да се окажат животозастрашаващи.

Полицията съобщи, че е арестувала трима заподозрени във връзка със стрелбата.

Изстрелите са били произведени западно от Union Station, жп гарата в центъра на Канзас Сити, където около 14:00 ч. местно време (20:00 ч. по Гринуич) е приключил парадът и хиляди фенове са се събрали да наблюдават празненството.

"Девет деца на възраст от 6 до 15 години са с огнестрелни рани", заяви медицинската сестра Стефани Майер.

"Единствената дума, която бих използвала, за да опиша това, което видяхме, и това, което те почувстваха, когато дойдоха при нас, е страх", добавя г-жа Майер.

Местните власти съобщават, че играчите на Канзас Сити Чийфс все още са били на сцената, когато са прозвучали първите изстрели.

Стрелбата накара наблюдаващата тълпа, включително кмета на града и членовете на неговото семейство, да побягнат, за да се скрият.

Оцелелите жертви са били транспортирани до три местни болници, съобщиха официални лица, като случаите с непосредствена опасност за живота са били откарани в болница в рамките на 10 минути след стрелбата.

Местните болници съобщиха, че лекуват и хора, които не са били простреляни, но са получили други наранявания при внезапното стълпотворение, последвало стрелбата.

Градските власти не съобщават имената на жертвите. Те също така не споделиха никаква информация за арестуваните заподозрени, включително какво може да е довело до стрелбата.

Източник от правоохранителните органи заяви пред CBS News, американския партньор на Би Би Си, че стрелбата изглежда е била резултат от спор, който е прераснал в насилие. Източникът заяви, че тя не е свързана с тероризъм.

Полицията заяви, че разследва мотива и събира веществени и цифрови доказателства. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм