Сграда за спортни дейности в областта на спортната гимнастика ще бъде изградена в столичния район „Лозенец“. Зданието ще бъде разположено на площ от 1758 кв. м. Днес общинският съвет на София прие доклад от градоначалника Йорданка Фандъкова за одобряване на избран кандидат за учредяване на срочно и безвъзмездно право на строеж върху недвижим имот със статут на частна общинска собственост, намиращ се в район „Лозенец“, ул. „Люботрън“, за срок до 30 г.

Стартира 24-то издание на Международен фестивал по тенис на маса Албена 2022

Инвестиционният проект е поверен на „Сдружение спортен клуб по гимнастика и стрийтфитнес Стрийт Уоркаут България“. От предложението на сдружението, описано в доклада, става ясно, че общата разгърната застроена площ ще бъде 1678 кв. м. На нея са предвидени да бъдат изградени зони за спорт и комплексно обществено обслужване, обслужващи помещения и паркинг.  Общата стойност на инвестициите е 1 267 250 лв. без ДДС.

Изненадващо: Общинският съвет не прие увеличението на парите за важни инфраструктурни обекти

Срокът за приключване на строително-ремонтните дейности по изграждането на спортната зала е до две години от датата на влизане в сила на разрешение за строеж. 

Наредбата за създаване на нискоемисионни зони в София скара общинските съветници

От сдружението предлагат безвъзмездно да предоставят обекта за използване от ученици, учащи се в училищата от района и за провеждане на ученически игри в рамките на осем часа седмично. Това е минимумът от време, който е посочен като изискване от общината към инвеститора. За същото време спортната зала трябва да бъде предоставена и за организирани събития за деца и младежи с увреждания, различен социален статус и етническа принадлежност. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм