„Путин и неговият фашистки режим убиха Навални. Това е един срамен ден за света и Русия. Руският президент определи съдбата на Навални. Не успя да го убие с новичок, уби го с изтезания в затвора". Това заяви в предаването "Без претенции" по Дарик дипломатът Стефан Тафров. Коментарът му беше по повод информацията, че най-яростният опонент на Владимир Путин- Алексей Навални е издъхнал в затвора. Все още официална информация за причината за смъртта му не са оповестени. 

Според Стефан Тафров несъмнено руският опозиционен лидер Алексей Навални е станал жертва на Путиновия "фашистки режим", като "убийството"  му е доказателство за методите, които режимът на Путин използва, за да заличи опозицията срещу себе си. "Тази фашистка клика, която управлява Русия, искаше да убие най-големия опозиционер на Путин, и успяха. Опитаха да го отровят, не успяха, вкараха го в затвора при нечовешки условия и го убиха", каза Тафров. Той добави, че смъртта на Навални идва, за да покаже на всеки дръзнал да надигне глава срещу режима на Путин, какво може да го сполети.

"Поклон пред Навални, той е един истински герой", завърши коментара си дипломатът.

Пред Дарик бившият вътрешен министър Бойко Рашков също коментира новината за Навални. Определи я като „прясна“ и заяви, че „вероятно случаят няма да остане без последствия за политическия живот в Русия“.

"Убийството на Алексей Навални беше предизвестено", заяви пред Дарик политологът Даниел Смилов. Въпреки, че не е изненадан, той го определи като шокиращо, защото издава характера на Путиновия политически режим. Според него става дума за фашистки по своето естество методи за директна репресия срещу опонентите и многократни заплахи за живота.

"Смъртта на Алексей Навални е очаквана", коментира пред Дарик медийният експерт Георги Лозанов. По думите му въпреки, че е посочена диагноза, от която е починал, става въпрос за убийство и извършителите следва да бъдат осъдени. 

Като логична определи смъртта на Алексей Навални при ескалацията на насилието спрямо него бившият ни посланик в Русия Илиян Василев. Няма нищо естествено при новината за естествената смърт на Навални, категоричен е Илиян Василев, а кончината му има песимистичен и оптимистичен прочит

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм