Корепосндентката на bTV Дани Атанасова и семейството ѝ са получили заплахи от от кандидат за общински съветник на ДПС, информира медията. Полицията проверява случая, а местната избирателна комисия извади от списъците за вота въпросния кандидат.

Родителите на Дани Атанасова са причакани пред дома им от непознати мъже, които поискали 5000 лева, защото по думите им били откраднали тяхното куче. Според репортера на bTV това е само претекст и подобна история с откраднато куче няма.

„Ще ви довърша с лопата в главата“. Кандидат за общински съветник заплаши журналистка на bTV и семейството ѝ

Дани Атанасова. Снимка: bTV

Започва и телефонен тормоз. Когато Дани Атанасова взима телефона, разбира, че от другата страна е кандидатът за общински съветник от ДПС Илия Андонов, който заявил, че ще ги довърши с „по една лопата в главата“.

По-късно Илия Андонов е засечен да шофира под въздействие на наркотици, потвърдиха от полицията. Автомобилът му е отнет.

„В неделя времето беше хубаво. Моите родители бяха на разходка. Когато се прибират вкъщи, съседи им казват, че са ги търсили някакви мъже, които са обяснявали, че моите родители са откраднали някакво куче, за което трябвало да платят 5000 лева“, обясни Дани Атанасова.

„Майка ми и баща ми бяха озадачени. Сметнали са, че това е някаква грешка. Вкъщи започва телефонен терор. На телефона на майка ми започват да звънят номера. Двама-трима мъже ги заплашват. Стига се дотам да определят среща на баща ми за 18 часа на някакво място, където той да носи откупа за това въпросно куче. Разбира се, че няма никакво куче. Нито имат куче, нито са взимали“, посочи Атанасова.

След това родителите ѝ звънят, като обясняват за случилото се.

„Веднага отидох вкъщи, за да видя кой звъни. Постоянно се звънеше. Вдигнах телефона. Мъжкият глас ме попита – „Дани, ти ли си?“. Той познаваше мен и семейството ми, а е абсолютно непознат за мен и семейството ми човек. Каза: „Вие ще си изпатите, аз ще ви покажа. Връщайте кучето, давайте парите“. Държеше на тези 5000 лева. Опитах се да разбера кой е и той си каза двете имена. Разговорът беше на високоговорител. Майка ми и баща ми чуха едни изключително грозни заплахи за живота ни. Беше шокиращо", разказа още Дани Атанасова.

Тя тръгва към полицията, за да подаде жалба. В момента, в който излиза от блока обаче, майки ѝ звъннала и ѝ казала, че те отново са там и блъскат по вратата.

"Беше много разстроена. Тръгнах натам, но не можах да ги видя. В огромен шок бяхме всички“, допълни репортерът на bTV.

Родителите ѝ остават затворени в дома си и не отварят вратата. В полицията виждат на кого са телефонните номера.

„Никога не съм виждала Илия Андонов и не го познавам. Нито родителите ми. Майка ми вече втори ден не излиза от вкъщи. Аз не знам кои са хората, които са ходили пред вкъщи. Исках среща с директора на полицията в Ямбол, за да разбера дали е установено кои са хората, които са идвали многократно, но той каза, че не са открити. Защо този човек - Илия Андонов, е избрал моите родители - аз нямам обяснение. На хората с моята работа би им хрумнало, че това е свързано с моята професия, но не мога да направя конкретна връзка“, допълни журналистът.

ДПС са оттеглили от листите си кандидата за общински съветник и са се свързали с Дани Атанасова.

„Казаха, че не толерират подобно поведение и ще съдействат с каквото могат случаят да бъде решен. И двамата ми родители са силни и се надявам да преодолеят това. Страшно е да знаеш, че родителите ти са в такава ситуация и са в опасност“, каза още тя.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм