Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на първата си пресконференция след изборите. По думите му 32% избирателна активност е безпрецедентна и избирателната система у нас е катастрофирала. Той очерта два сценария - съставяне на правителство, което ще отложи неизбежния край на този, който влезе в него. Вторият вариант е да се върви на предсрочни избори. 

“Ще излезем, ще поведем народа, ще окупираме, ако трябва, ще действаме, ще правим революция как да го обясня по друг начин.  Навсякъде масово хората казаха "да ние ви харесаме, ама никой няма да ви позволи, то по  мирен път няма да стане няма да ви дадат, с избори не става”.  Това е набито в главите на хората в една голяма част от нашия народ  - убеждението, че с избори нищо не може да се промени в нашата страна.”, каза Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” посочи, че хората са били разочаровани от собствените си избранници. Той определи това при ниската избирателната активност като “смърт на представителната демокрация”.

Вместо "Величие" - "двуличие". Така нарече новата партия в парламента Костадин Костадинов и добави, че са "американски проект"."Имало е много финансови пирамиди, но за пръв път имаме политическа", посочи той.