Добри новини - есента продължава да ни дарява с меко и предимно слънчево време, студ не се вижда, сняг - още по-малко.

Това е основният извод от заседанието на Синоптичната комисия. Природата ни отпуска още време, в което няма да ползваме много енергия за отопление и това ще ни спести средства.

25 октомври ще бъде най-тъмният ден от годината

Прогностична карта на по-високите от обичайните температури в следващия десетдневен период. ClimateReanalayzer

Заради обширен и мощен антициклон, който се разполага почти над целия европейски континент, времето у нас в следващите десетина дни ще е тихо и спокойно, придимно слънчево, в отделните дни и с повече облаци, вевроятността за мъгли се запазва, главно около реките и в котловинните полета.

НАСА показа снимки от космическия телескоп „Джеймс Уеб“

Във вторник, 25 октомври, ще е най-топлият ден с температури до 27 градуса на места в низините, после започва постепенно понижение на темературите с около 5 - 6 градуса, но те ще останат в интервала 15 - 20 градуса.

Идващата събота и неделя се очертава да е спокойно, с хубаво време, подходящо и за излети в планините, и разходки сред природата.

В понеделник от североизток ще нахлува по-хладен въздух и на места от север на юг е възможно да превали слаб дъжд, тогава и облачността значително ще се увеличи, показват в момента синоптичните модели.

Ураганът Рослин причини огромни разрушения и взе жертви в Мексико (видео и снимки)

Това влошаване на времето няма да е съществено и бързо ще отмине и отново ще се установи тиха и спокойна есен.

И в началото на ноември, вероятно дори през цялата първа десетдневка, времето ще е спокойно и сравнително топло, не се очертава сериозно застудяване и активизиране на средиземноморските циклони, които могат да променят характера на времето и бързо да ни хвърлят в истиска зима. Разбира се, с внимание към прогнозите след 7 - 10 дни, нещата могат да се променят съществено.

Електромобили масово експлодират след урагана Иън във Флорида (видео и снимки)

Сутрин - по-хладно, следобед - с меки есенни температури, такова време ни очаква и в следващите дни, природата тази година е благосклонна, поне до момента, и се наслаждаваме на сравнително топла есен.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм