На своето стрийминг събитие Max Warner Bros Discovery потвърди, че идва нова ера за феновете на Хари Потър. Компанията обяви телевизионен сериал, базиран на всичките седем книги за момчето магьосник, написани от Джоан Роулинг. 

Феновете на Хари Потър очакват сериал, базиран на поредицата, по HBO Max

Какво ще ни представи сериалът Хари Потър?

Тази нова поредица на Max Original ще се потопи дълбоко във всяка една от емблематичните книги, на които феновете продължават да се наслаждават през всичките тези години“, каза Кейси Блойс, председател и главен изпълнителен директор на HBO & Max Content относно проекта.

Всеки сезон от поредицата се фокусира върху една книга от Хари Потър, която се състои от седем романа, но Блойс сподели, че проектът ще продължи „10 последователни години“, което изглежда противоречи на слуховете за един сезон.

Почина актьорът, изиграл Хагрид в „Хари Потър“

Кога ще излезе поредицата за Хари Потър?

Сериалът се очаква да бъде излъчен през 2025/26 г. и като се има предвид, че Warner Bros. Discovery се впуска в мащабно обновяване на своята услуга за стрийминг, като дори променя името си от HBO Max на просто Max, това е доста добър залог, че компанията иска Хари Потър на платформата възможно най-скоро. Същото е и с JK Rowling, чиято продуцентска компания отчете 74% спад в печалбите миналата година.

Кои актьори участват в телевизионния сериал Хари Потър? 

„Опитваме се да сме много близо до оригинала. Не сме ходили по агенции. Имаме собствен вътрешен компас, който ни насочва за хората", каза Блойс.

Що се отнася до завръщането на някоя от звездите на филмовия франчайз - като Даниел Радклиф, Ема Уотсън или Рупърт Гринт... никога не казвай никога. Това със сигурност ще бъде PR тласък за сериала и докато нови актьори ще бъдат избрани за главните роли, винаги има флашфоруърди или актуалния в момента сюжетен трик за мултивселената, който може да създаде място за повече познати лица в сериала.

„Хари Потър“ очаква първото си дете

Ще участва ли Джоан Роулинг в новия телевизионен сериал за Хари Потър?

Що се отнася до това колко близо ще бъде авторът до поредицата, Блойс каза: Роулинг ще участва. Тя е изпълнителен продуцент на шоуто. Нейните прозрения ще бъдат полезни.

„Това е нещо ново и ние сме развълнувани, но не забравяйте, че сме в бизнеса с Хари Потър от 20 години. Това не е ново решение за нас", каза Блойс.

След 26 години на екран: Излъчиха последния епизод да „Pokemon”

Колко ще струва?

„Знаете, че правим прадукции от мащаба на House of the Dragon, Game of Thrones... Предполагам, че това ще бъде на това ниво или по-високо", заяви Блойс. 

Съгласно крайния срок, House of the Dragon струва близо 200 милиона долара и е обект на най-голямата маркетингова кампания на HBO досега, оценена на над 100 милиона долара разходи за медии.

Ще има ли други проекти, свързани с Хари Потър?

„Свободни сме да правим каквото си поискаме“, каза Заслав.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм