Поредицата на Дж. К. Роулинг „Хари Потър“ скоро може да бъде адаптирана като телевизионен сериал в HBO Max. Това собщи Bloomberg, добавяйки, че Warner Bros. е близо до сделка, според която "всеки сезон ще бъде базиран на една от седемте книги на Джей К. Роулинг", съобщават анонимно източници от компанията пред изданието.

Почина актьорът, изиграл Хагрид в „Хари Потър“

Компанията се надява сериалът да се превърне в крайъгълен камък в нова стрийминг стратегия, която ще бъде обявена следващата седмица от компанията майка на HBO – Warner Bros. Директорите на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав и на HBO Кейси Блойс работят по споразумението с писателката Джоан Роулинг, но то не е финализирано към момента. Роулинг ще участва в работата по сериала, за да контролира близостта му с оригинала, но няма да действа като негов главен създател, отбелязва Блумбърг.

Слуховете за телевизионен сериал за Хари Потър се въртят сред фентъзи феновете от години, но ентусиазмът за проекта все повече се сблъсква с противоречивата личност на Роулинг. Авторката е силно критикувана за политическите си възгледи и многократните й атаки срещу транссексуални жени и LGBTQ общността. 

„Хари Потър“ очаква първото си дете

Предложеното телевизионно шоу „Хари Потър“ ще адаптира историята, която вече е изиграна на големия екран от Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт от 2001 до 2011 г. Твърди се, че Роулинг може да консултира поредицата в някакъв вид креативен продуцентски капацитет, но не би влязла в ролята на шоуръннер или основен създател, според Bloomberg.

Марката "Хари Потър" е създала редица успешни продукти и спин-офи. Работейки с Avalanche Software, през февруари Warner Bros. пусна ролевата игра “Hogwarts Legacy“, базирана на вселената на Хари Потър.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм