За шеста поредна година стартира нициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“. За пореден път Община Смолян чрез своя календар ще подпомогне дете в нужда. 

Фотосите трябва да съдържат елементи от градския пейзаж или природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.

В кампанията може да участва всеки, който  проявява интерес към нея. Условието е да изпращате максимум  до 5 снимки представени в цифров вид - черно-бели или цветни, тип на файла- jpg. В начинанието могат участват само авторски снимки.

Големината на изображението трябва да бъде не по-малка от 1200x1600 пиксела. 

Фотографиите се изпращат на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на фотоса и мястото, където е направена. 

Фотосите ще бъдат качвани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки ще може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка. 

24 от тях  ще бъдат оценени и класирани от комисия. 

Селектираните снимки ще се използват за отпечатването на календар на община Смолян, като всяка снимка ще съдържа името на нейния автор. 

След отпечатване на календара, той ще бъде разпространяван за продажба, а със събраните средства отново ще подпомогнем дете в нужда от Смолян и региона. 

Краен срок за изпращане на фотографиите: 6 октомври 2023 г

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби, уточняват от пресцентъра на Община Смолян.