Във вход е дарителска акция в помощ на пострадалите семейства при пожара в жилищна кооперация в Чепеларе. Поставени са редица кутии за събиране на средства в различни магазини, фирмени помещения, в местната църква и фабрика. Водят се разговори с дърводобивни кооперации за евентуално предоставяне на безвъзмездна дървесина за възстановяване на жилищната сграда. Предстои и провеждането на извънредно заседание на Общинския съвет в Чепеларе, на което ще се отпусне финансова помощ на пострадалите семейства в 4-етажна кооперация в града. Общинската сесия ще се проведе след уточняване на приблизителния размер на щетите, като се предполага, че в четвъртък ще могат да се съберат общинските съветници и да обсъдят възможности за подпомагане на останалите без жилища хора, между които има и семейство с 3 деца.

Шест апартамента са необитаеми след пожара, който се разгоря в неделя в ранни зори, информира ст. комисар Симеон Цървуланов, началник на Районната противопожарна служба в Смолян.

При нас сигналът е получен около 05:15 ч. сутринта. Веднага на място са изпратени три противопожарни автомобила и една автомеханична стълба. В гасенето са участвали пожарникари от Чепеларе и по един екип от Пампорово и Смолян. Евакуирани са хората. Сградата, която е с дървена конструкция е изгоряла“.

Сигналът е подаден от съсед, който случайно видял горящата през нощта сграда. Гасенето на пожара е отнело около 3 часа. Разследване ще изяснява дали пламъците са тръгнали от намираща се в съседство барака, където са отглеждани животни и е имало складирани дърва за огрев.

На този етап обитателите на шестте апартамента са настанени при роднини.