Обединението на региона в помощ на Украйна и справянето с по-широките последици от войната са били основните теми, обсъдени на срещата на Министрите на външните работи на страните членки на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ), която се проведе в резиденция "Бояна" в столицата.

МВнР: Българският посланик в Москва също не получава покани

В името на засилването на обединението на региона е била подчертана важността за развитие в сферите на свързаността, засилване на веригите на доставки и подпомагането на уязвимите групи, посочи външният министър в служебния кабинет Николай Милков. 

Външният министър: Преговаряйки с ЕС, Северна Македония преговаря с България

Конкретните възможности за по-тясно икономическо сътрудничество ще бъдат обсъдени на Икономическия форум на страните на ЦЕИ. Участниците в срещата са подписали и обща декларация в подкрепа на Киев. На форума в София Милков "предаде щафетата" на следващата страна, председател на ЦЕИ - Молдова.

Комбинацията от кризи - от пандемията до войната в Украйна, нанесе много сериозни щети върху икономическото развитие на нашия регион и живота на обществата. Това каза служебният външен министър Николай Милков, който откри икономически и бизнес форум в рамките на Централноевропейската инциатива. 

По темата работиха Мариана Корчакова и Теодор Лазаров.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм