Ще бъде клиширано да се каже, че 90-те години в България са изключително бурни. Но те са точно такива и може би дори повече. Години на промени, разпад и изграждане на ценности, кризи, протести и “свободия”. Въпреки всичко, за едно цяло поколение тези години ще останат сред най-хубавите в живота им. Децата на 90-те. 

Детството на 90-те е толкова шарено и пъстро. Ледени сокчета, дъвки “Turbo”, стикери “Chipicao”, миришещи листчета, лексикони, супергерои, Костенурки нинджа  и какво ли още не. Детство, за което поколението “Y” си спомня с усмивка, а поколението “Z” може благородно да завижда. В него тревогите на възрастните остават скрити зад приказки, игри, бягство в мазета, гласа на кака Лара и детското въображение. 

В своята дебютна книга “Писмо от Тамагочи”, която бе отличена с голямата награда за детска литература на 51-вото издание на Националния конкурс за дебютна литература "Южна пролет" в Хасково, Анжелина Бъчварова връща читателите в онези цветни години. 

Пламна огънят на 51-та „Южна пролет“ в Хасково

С хумор и автентичност в своя автобиографичен роман авторката разказа за свят изпълнен с бели, приключения, писма от троли, заплахи от “лелки” в деЦката, въшки, ароматни листчета, размяна на стикери, тайни дневници, лексикони и първите трепети на невинното детско сърце. 

Научете повече в разговора на Мария Черешева и Радослав Александров с авторката на "Писмо от Тамагочи" Анжелина Бъчварова и редактора на книгата Або.  

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм