Спокойна е обстановката в Бургаско, съобщи за Дарик областният управител Вълчо Чолаков. Към момента летището е отворено. Корабите в Бургаския залив обаче изчакват на рейд. Забранени са всякакви маневри в акваторията на порта, съобщиха оттам.

Затворени остават и няколко от основните пътища в областта, допълни губернаторът. „Става дума за АМ „Тракия", участъка до „Петолъчката", Бургас - Каблешково - Ахелой и Бургас - Варна", каза Чолаков. 

Отворени за движение за пътищата Бургас - Малко Търново, Бургас - Средец, Созопол - Царево. По участъка от Малко Търново до контролно-прпускателния пункт на границата с Турция обаче автомобили не се допускат. Причината - южната ни съседка е спряла движението напълно. 

„От БДЖ съобщиха, че нямат сериозни ситуации. Единствено в Лозарево е аварирал един локомотив, но е изпратен втори", каза още Вълчо Чолаков. 

Чолаков допълни, че в Бургаско няма цели населени места, останали без ток. Работи се по малки аварии по места. Община Поморие обяви, че затваря общинските си пътища до спирането на снеговалежа.

Очаква се по-късно днес да бъде затворен и ГКПП „Лесово", за да не са натоварва единствения път до Бургас пред Елхово и Средец.