Депутат от сръбската социалистическа партия Звонимир Стевич подаде оставка от поста си в парламента във вторник, след като беше хванат да гледа порно по време на дебат за Косово, съобщи “Politico”.

Поп звездата педофил Гари Глитър е освободен предсрочно от затвора

Видео, заснето по време на дебата, показва разсеяния Стевич. На кадрите той гледа серия от порнографски клипове, докато президентът Александър Вучич призова сръбския парламент да нормализира връзките с Косово, за да може Сърбия да се стреми към членство в ЕС.

Рон Джереми отървава затвора заради деменция (снимки)

Не закъсняха и критиките към вече бившия депутат. 

Ивица Дачич, сръбски външен министър и лидер на Социалистическата партия, нарече случилото се “скандал и катастрофа” и отбеляза, че разумното е Стевич да си подаде оставката. 

Съдят българин в САЩ за създаване и разпространение на детско порно

„Където и да се появиш, каквото и да кажеш, винаги ще бъдеш депутатът с порното“, добави Дачич. В отговор Стевич е казал, че е като войник в партията и “ще направя това, което поискате”, след което е подал оставка.

Стевич, един от членовете ветерани на социалистическата партия, която пък е сред новите членове в управляващата коалиция в Сърбия, беше председател на „Комисията за Косово“ в сръбския парламент.

Преподавател от УАСГ е задържан за педофилия (видео)

Стевич прекарва повече от минута в преглеждане на съдържанието за възрастни от телефона си. Клипът беше разпространен в Twitter, преди националните медии в страната да подхванат историята.

Управляващата сръбска прогресивна партия, партньор в коалицията, също критикува Стевич за това, че е гледал съдържанието за възрастни по време на дебата.

Сърбия и Косово бяха подложени на засилен натиск от страна на западните държави да изработят споразумение, което да нормализира отношенията им, след като напрежението многократно се нажежаваше през втората половина на 2022 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм