Бившият порно актьор Рон Джеръми няма да бъде съден по повече от 30 обвинения в изнасилване, заради прогресираща деменция, предаде списание "People".

Според Los Angeles Times пенсионираната филмова звезда жт лентите за възрастни, чието официално име е Роналд Джереми Хаят, страда от „тежка деменция“ и ще бъде обявен за негоден за съдебен процес на 17 януари и вероятно ще бъде настанен в държавна болница, след обвинения от най-малко 20 жени от юни 2020 г.

Рон Джереми отървава затвора заради деменция (снимки)Снимка: Getty Images

Звезди от „Ромео и Жулиета“ заведоха дело за половин милиард заради гола сцена (снимки)

Рон Джереми е обвинен по 30 обвинения в сексуално насилие след обвинения от 21 жени.

В имейл, получен от The Times, заместник-окръжният прокурор на Лос Анджелис Пол Томпсън сподели, че експерти по психично здраве, ангажирани както от прокурорите, така и от правния екип на Hyatt, са определили състоянието му, за което няма доказателства, че той симулира.

В резултат на съгласието на експертите, подсъдимият ще бъде обявен за негоден да бъде изправен пред съда. Неговата прогноза за подобрение не е добра“, пише Томпсън.

Вокалистът на „Аеросмит“ Стивън Тайлър е обвинен в сексуално насилие над непълнолетна

Ако не се подобри, няма да можем да го съдим за престъпленията му, тъй като наказателното производство е спряно. Докато той е негоден за съд, ние не можем да получим признание за виновност от него или да обсъдим други мерки, за да получим справедливост за жертвите в този случай", добави той.

Хаят все още може да бъде обявен за годен за съдене в бъдеще, ако състоянието му се подобри.

Рон Джереми отървава затвора заради деменция (снимки)Снимка: Getty Images

Съобщава се, че някои от роднините на Хаят са подозирали, че той страда от деменция преди ареста му през 2020 г., според имейла. Експертите стигнаха до заключението си въз основа на медицински документи, както и на интервюта с Хаят, неговите роднини и заместник-шерифа на окръг Лос Анджелис, които са общували с него по време на задържането му.

Лиан Йънг, бивша британска филмова звезда за възрастни и един от обвинителите на Хаят, заяви пред The ​​Times, че е „в ступор“, след като чула за решението.

“Той унищожи част от мен”. Уайнстийн е признат за виновен във втори процес за сексуални престъпления

Сега ще се сведе до общественото мнение, а общественото мнение гледа на Рон като на бог. Това може да е индикация за други хищници или зрители на порнография, че могат да се разминат с подобни престъпления“, каза Йънг.

Рон Джереми отървава затвора заради деменция (снимки)Снимка: Getty Images

През август 2021 г. Джереми беше обвинен по повече от 30 сигнала за сексуално посегателство, като обвиненията датират от 1996 г. и жертвите са на възраст от 15 до 51 години. Той твърди, че е невинен.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм