Спешно служители на Община Смолян снабдяват с агрегати секционни комисии в някои от населените места, заради липсата на електричество в следствие на вчерашната буря връхлетяла региона. Въпреки проблемите, изборният ден е стартирал нормално, информира председателят на Общинската избирателна комисия Симеон Велинов.

„Нормално стартира изборният ден. Всички членове на секционни комисии се явиха. Имам информация за 10 села, че имат проблеми с тока, но за там не се предвижда гласуване с машина и в момента Община Смолян ги снабдява с агрегати“.

В останалите 4 общини, в които има балотаж, изборният ден е стартирал нормално също без жалби, сигнали и подмяна на членове на комисии.

Днес на втори тур се избират градоначалници на Смолян, Златоград и Чепеларе. Има избори и на седем кметове на населени места. Това са в доспатските села Барутин и Чавдар, в смолянското Подвис, рудоземските Чепинци и Витина, Ерма река и Старцево в община Златоград.

Изборите ще преминат в 133 секции, в това число влиза 1 подвижна. В 77 от тях ще се гласува смесено – с машина и с хартиена бюлетина.