Специализирана операция с участието на над 150 полицейски служители, към които вече се присъединиха и снайперисти, тече в района на хасковското село Сърница по издирването на 55-годишния Бейсим Реджеп Салиф, който е въоръжен с незаконна бойна пушка и опасен. Това съобщи директорът на ОД на МВР-Хасково старши комисар Венцислав Кирчев. Селото в община Минерални бани, в което живеят основно етнически турци, е блокирано от полиция, жандармерия и специални части, като на място има и линейка. 

За залавяне на Бейсим в село Сърница работи Кризисен щаб. Мъжът е с регистрации за криминални прояви по линия на кражби и съхранение на взривни вещества и по думите на старши комисар Венцислав Кирчев е въоръжен и опасен, като се издирва за тежко престъпление- опит за убийство. 

Около 18.40 ч. снощи в с. Сърница бежду Бейсим и 43-годишен негов съсед възникнал скандал по повод животни, които преминавали през градината на съседа. В разпрата се включили и други роднини на 43-годишния, които по първоначални данни нападнали Бейсим. Той използвал нож, с който нанесъл порезна рана по ръката на жена, роднина на комшията, като след това стрелял с незаконната си  самоделна пушка и избягал в посока към близката гора. 

Веднага е започнало издирването му, което е продължило и през нощта. Намерена е самоделната пушка, с която той е стрелял снощи. По данни на полицията е въоръжен с друга, бойна пушка. Претърсването на периметъра и заградителните мероприятия продължават и в момента.

Очаква се на място по заповед на министъра на вътрешните работи да пристигнат главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и директорът на главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма"  главен комисар Тодор Гребенаров.