Акаунтът на Юлия Навалная в "X" - бившият Twitter, беше спрян за кратко ден, след като тя използва платформата, за да заяви решителност да продължи кампанията на съпруга си, съобщи Би Би Си.

В понеделник тя публикува видеоклипа, в който обещава да се бори за "свободна Русия", дни след като беше потвърдена смъртта на Алексей Навални.

Във вторник следобед акаунтът ѝ за кратко не беше достъпен за потребителите.

В изявление "X" съобщи, че тя е била блокирана "погрешка" поради системна "грешка".

Публикация в официалния профил на сайта за безопасност гласеше: "Защитният механизъм на платформата ни срещу манипулации и спам погрешка е маркирал @yulia_navalnaya като нарушаваща правилата ни.

"Отменихме спирането на акаунта веднага, след като разбрахме за грешката и ще актуализираме защитата".

Навалная, която като цяло не се е появявала по време на кампанията на покойния си съпруг, създаде акаунт в "X" в понеделник.

Във видеосъобщение, публикувано същия ден, тя обвини руските власти, че са изчакали следите от смъртоносния нервнопаралитичен "Новичок" да изчезнат от тялото на съпруга ѝ, преди да го предоставят на семейството му. Кремъл заяви, че обвинението е неоснователно и че разследването на смъртта му продължава.

Емоционалното видео изявление, в което се чуваше как гласът ѝ трепери от скръб и гняв, беше широко споделено от други потребители.

От създаването на акаунта ѝ той е събрал повече от 100 000 последователи.

Според насоките на "X" акаунтите могат да бъдат спрени за публикуване на спам или злоупотреба, или ако сигурността на акаунта е изложена на риск.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм