Илон Мъск съобщи, че предприема правни действия срещу притежателя на акаунт в Twitter, който проследява личния му самолет, като твърди, че това излага сина му на риск.

“Всезнайко” с “изобилно его”, продавал шоколадови яйца: Кой е Илон Мъск

Акаунтът @ElonJet, който има повече от половин милион последователи, беше спрян в сряда.

Неговият собственик Джак Суини, на 20 години, използва публично достъпна информация за проследяване на полети, за да туитва всеки път, когато самолетът на Мъск излита и каца.

Кой измести Мъск от първото място на най-богатия човек в света?

Мъск заяви, че сега се предприемат правни действия срещу Суини и други.

Снощи кола, превозваща сина ми, беше последвана от луд преследвач (мислейки, че съм аз), който по-късно блокира движението на колата и се качи на капака“, туитна той.

Мъск добави, че всеки акаунт, разкриващ местоположенията на хората в реално време, ще бъде спрян, „тъй като е физическо нарушение на безопасността“.

Кой е Илон Мъск

Суини отрече инцидентът да е свързан с неговия акаунт.

Същата вечер акаунтът на Суини изглеждаше реактивиран. Той написа: „Да, върнах се!“ Минути по-късно той отново беше посочен като спрян. Неговият личен акаунт, @JxckSweeney, също е замразен.

Елтън Джон напусна Twitter

Суини, студент в колежа в щата Флорида, сподели екранна снимка от CNN на съобщение от Twitter, в което се казва, че компанията за социални медии е извършила „внимателен преглед“ и е решила да забрани за постоянно акаунта за нарушаване на правилата на Twitter.

Студентът отговаря за десетки други акаунти, които проследяват частните полети на богати американци, включително съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, основателя на Amazon Джеф Безос и главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.

Много от тези акаунти, включително един проследяващ самолет, свързан с руския президент Владимир Путин, и друг, наблюдаващ самолети на знаменитости, бяха спрени и в Twitter в сряда следобед.

Мъск отдавна е имал проблеми с акаунта @ElonJet и се твърдеше, че е предложил на Суини $5000, за да го изтрие.

Мъск превърна офисите на Twitter в спални помещения (снимки)

Суини каза пред американските медии, че Мъск в крайна сметка му е казал, че не чувства справедливо да плаща за закриване на акаунта.

Ето какво написа Илон Мъск в сряда вечерта:

Всеки акаунт, който изпраща информация за местоположението в реално време на всеки, ще бъде спрян, тъй като е физическо нарушение на безопасността. Това включва публикуване на връзки към сайтове с информация за местоположение в реално време.

Мъск сподели публикация как Туитър е укрил скандал с президентския син

Помощният център на Twitter публикува актуализирана медийна политика, която гласи: „Не можете да публикувате или споделяте лична информация на други хора, без тяхното изрично разрешение и разрешение.

Откакто пое кормилото на Twitter, Мъск направи множество промени в практиките за модериране.

Той възстанови шепа забранени преди това акаунти, включително профила на бившия президент Доналд Тръмп, който беше забранен след бунта на 6 януари в Капитолия на САЩ.

Мъск съобщи за пожар в централата на Туитър

Главният изпълнителен директор на Tesla съкрати и персонала на компанията за социални медии и според съобщенията е спрял да плаща наем за някои от офисите на Twitter, включително централата на компанията в Сан Франциско, според New York Times.

Инвеститорите се съмняват дали скорошното му придобиване на Twitter е отклонило вниманието му от бизнеса му с електрически автомобили.

Мъск блокира акаунта на Кание Уест в Twitter

В понеделник, вторник и сряда тази седмица той продаде още 22 милиона акции на компанията на стойност 3,58 милиарда долара.

Това довежда общите акции на Tesla, продадени от Мъск през последната година, до почти 40 милиарда долара.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм