Snap съкращава 20% от работната си сила, което се равнява на над 1000 служители, според доклад, публикуван във вторник от Verge.

Съкращенията ще започнат в сряда, се казва в доклада, и ще засегнат определени отдели, включително хардуер и продукти за разработчици.

Мъск: Ще продадем 20 млн. електромобила през 2030

Snap имаше трудна година, като напоследък компанията загуби приходи през второто тримесечие. В писмото си за инвеститорите за второто тримесечие на 21 юли Snap каза, че няма да предостави насоки за текущото си тримесечие и каза, че „видимостта в бъдещето остава невероятно предизвикателна“. 

Как трябва да действаме при кражба на профил в социална мрежа?

Акциите на Snap паднаха с повече от 25% в деня, в който отчете печалбите си за второто тримесечие. Разочароващите резултати на компанията дадоха тласък на вълна от социални медийни компании, отчитащи лоши резултати, цитирайки, наред с други причини, слаб пазар на онлайн реклама.

Бивш шеф в Twitter сподели опасения за сигурността

Компаниите за социални медии обвиниха за някои от проблемите си бизнеса, който намалява дигиталната реклама поради слабата икономика. Освен това тези компании (бел ред. Facebook, Meta) казаха, че актуализацията на поверителността от 2021 г. на iOS на Apple е направила по-трудно за тях проследяването на потребителите, като по този начин се е отразило негативно върху техните онлайн рекламни елементи.

По-рано през август Snap прекрати разработката на своя дрон с летяща камера Pixy, обявен за първи път през април.

Snap отказа да коментира доклада.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм