ГЕРБ-Пазарджик проведе късно снощи своето общинско събрание. На него присъства административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, заедно с който членове и представители на  ръководството на партията обсъдиха резултатите от изминалите местни избори и следизборната обстановка в цялост. 

Областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик и новоизбран председател на Общински съвет-Пазарджик Найден Шопов, след кратък обзор, даде думата на административния секретар г-н Паунов, който след анализа си на ситуацията анонсира извършването на смяна в общинското ръководство на партията. Той представи новия Общински ръководител на ГЕРБ-Пазарджик - Борис Димитров, който встъпва на мястото на досегашния ръководител - Йордан Кожухаров. 

Цветомир Паунов благодари на Йордан Кожухаров за всичко свършено до момента, като подчерта, че причината за рокадата не е загуба на доверие към Кожухаров, а се е наложила, предвид предстоящата натовареност на Йордан Кожухаров в Общински съвет-Пазарджик, като едно от лицата със сериозен юридически опит, от когото се очаква да бъде активен в тази посока. С избора на нов председател, в лицето на Борис Димитров, и Найден Шопов и Цветомир Паунов изтъкнаха, че очакват общинската структура да започне процес на заздравяване и да постигне много нови успехи и за в бъдеще. 

Борис Димитров не е непознато лице за ГЕРБ-Пазарджик, към момента е част от общинското ръководство на партията, а и е бивш общински съветник в Общински съвет-Пазарджик. Борис Димитров изрази готовност и увереност пред членовете на партията, че ще работи енергично и ще прави всичко възможно, за да стои възможно най-близко до проблемите на хората от цялата община, както и че ще търси възможности за разрешаването им.