Областният управител на Пловдив си върна стария екип. С рокадата след заповедта на министър-председателя Гълъб Донев, в администрацията като заместници на областния се завръщат Даниела Николова и Иванка Петкова, а досегашните титуляри на постовете Лъчезар Бакърджиев и Николай Василев са освободени.

Двете дами бяха част от екипа на областна управа в периода 2021 – 2022 година, по време на двата служебни кабинета, които подготвиха извънредните парламентарни избори за 46 и 47 Народно събрание.

В администрацията се върна и Георги Янев, който пое поста главен секретар още в понеделник.

Очаква се ресорите на новите заместник - областни управители да бъдат определени следващата седмица.

Даниела Николова е юрист по образование, завършила е ПУ „П. Хилендарски“. Работила е в държавния сектор и в частни компании. Била е директор на Агенция по вписванията - Пловдив и заместник-директор на РЗОК – Пловдив.

Иванка Петкова по образование е инженер-агроном, има и допълнителни специализации по "Финанси и счетоводство" и "Публична администрация". Притежава сериозен административен опит като заместник-областен управител и главен секретар на Община „Родопи”.

Георги Янев  е бил дългогодишен служител и ръководител в служба „Военно контраразузнаване“, която в последствие става част от ДАНС. Притежава няколко специализации и е преминал през редица обучения, свързани с професионалната му дейност.