Служебното правителство ще търси възможност за удължаване на летния туристически сезон до края на септември. Това коментира пред журналисти в к.к. „Албена“ служебният министър на туризма Илин Димитров.

По думите му очакванията са месец септември да е по-слаб на вътрешния и на съседните пазари. За целта ресорното ведомство започва мащабна рекламна кампания, която е обезпечена финансово. Друг проблем са кадрите в сектора, коментира министърът и допълни, че над 7500 бежанци помагат.

Спортен туризъм в Созопол през септември: Дават старт на боксов лагер

България ще се опита да привлече туристи от Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция, Турция и Полша. За целта служебното правителство започва мащабна рекламна кампания, обяви пред журналисти ресорният министър Илин Димитров и подчерта, че ще се търси възможност за удължаване на летния туристически сезон до края на септември.

По думите му рекламната кампания е финансово обезпечена. Министърът открои като проблем и кадрите в сектора.

Проблемите на българския туризъм и идеите за тяхното решаване

Той уточни, че 40% е ръстът на туристите за тази година спрямо миналата.

Зимният сезон също ще е ключов приоритет за служебния кабинет.

Димитров обяви, че от 6 до 9 септември у нас ще дойдат 10 журналисти от Германия, които ще посетят Черноморието ни. 

Министърът съобщи още, че ще провери свлачището на плажа в Албена, където бяха затрупани двама човека и ще предприеме действия в рамките на своите компетенции.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм