Възпитаникът на сливенката школа по акробатика и дългогодишен национален състезател Владимир Владев е приет в Залата на славата по гимнастика в САЩ. Това признание той получи  преди няколко дни.

Доскоро Владев е треньор на американския национален отбор, като признанието получава заради приноса си в развитието на спортната акробатика.

„Възможностите в САЩ са неограничени, но без работа и без образование, няма как да се получи“, споделя след поредния успех сливналията, който вече 20 години работи зад Океана.

Започнал е като треньор. След това създава собствен клуб и собствена зала, където работи, както с национални състезатели, така и с начинаещи. Десет години е треньор на националния отбор. Преди година и половина се оттегля от този пост след като неговите възпитанички във вида женска двойка стават световни вицешампионки.

„Сега искам да отделя повече време за семейството си“, признава Владев и добавя, че следи развитието на акробатика в България и в родния Сливен.

Като състезател на Сливен и на България Владимир Владев става европейски шампион и световен вицешампион при мъжките двойки, където си партнира с Румен Лачков, под наставничеството на Кирил Минков, който доскоро също бе треньор в САЩ.
Под ръководството на Минков, Владев и Лачков печелят множество отличия от Световни и Европейски първенства и Световни купи.