Разбиха организация за жестоки боеве с кучета и залози. Едно от животните е било тежко ранено, след което починало от травмите си. Mащабната спецакция е проведена от полицаи от Пазарджик, Панагюрище и Пловдив. Незаконните кучески битки се провеждали в труднодостъпен терен в местността Влайков връх край панагюрското село Елшица. Там за боевете е бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление. Уговорките за залаганията били обсъждани единствено в затворени канали в интернет. Заловени са общо 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Те са от различни краища на страната - Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград и Старосел. Основен организатор на незаконната дейност е 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. По случая е образувано досъдебно производство.

=================================

31-годишен мъж от Смолян е задържан за 24 часа, след като бутал и крещял на полицай, информират от Областната дирекция на МВР. Неприятните сцени се разиграли при специализирана полицейска операция, в момент когато униформените извършвали проверка на ул. „Чан“ в родопския град. Задържаният мъж се е държал арогантно и се опитал да осуети акцията, като започнал да ругае, оказал съпротива и избутал в гърдите единият от служителите на Районното управление. 

==================================

В област Смолян се отчита най-малко увеличение на средната работна заплата за третото тримесечие на годината. Това сочат статистическите данни публикувани от Министерството на труда и социалната политика. Средното увеличение в региона е 7.2% и е близо на половината от отчетената инфлация за октомври - малко над 15 на 100. Средната заплата в региона е 1 209 лв., при 1 743 лв. за страната. Нарастването ѝ е с 14,7% в сравнение със същия период на миналата година. В София средната работна заплата е най-висока – 2 390 лв. или с 37,1% по-висока от средната за страната. За тримесечието най-голям ръст на средната заплата в сравнение със същия период на 2021 г. се наблюдава във Враца – 17,6% и Видин – 17,4%., а на последно място е  Смолян, става ясно още от статисническите данни.

====================================

Втори ден част от пловдивския квартал Кючук Париж е без вода. Причината е включването в друг водопровод на три жилищни блока на ул. „Стефан Стамболов“ с номера 54, 56 и 58. Жителите негодуват, че въпреки обявеното спиране до 17:00 ч. вчера, липсата на вода продължава и в момента. „Ситуацията е нетърпима - пускат и спират водата, от пясъка и ръждата по тръбите се запушиха тоалетните и пералните ни“, оплакаха се пред Дарик домакини от района. Представители на ВиК-Пловдив не бяха открити за коментар.

==================================

Ценни спортни реликви се продават на търг в подкрепа на 4-годишния Атанас Вътев от Пазарджик. Детето е родено със съдово-венозна малформация зад дясното ухо. Трябва да му се направят две операции, които не се извършват в България. От гръцка клиника са отправили първоначална оферта от 50 000 евро, която е непосилна за семейството. Аукционът за събиране на необходимите средства се провежда от гимнастичката Ренета Камберова в личния ѝ Фейсбук профил. Наддаванията са в ход, а някои от предложенията са фланелки с автографи на Димитър Бербатов и футболисти от ФК „Левски“. Предлагат се и още много вещи на успешни български спортисти. Търгът ще продължи до 15 декември. Открити са и дарителски сметки за Наско, които може да видите на сайта ни darik.bg.

===================================

Комисар Радослав Начев е новият зам.-директор на пловдивската полиция. Назначението му е със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Начев е в системата на МВР от 15 години. За постигнати високи резултати той многократно е награждаван.

====================================

Поетично-музикален спектакъл по стихове на Йордан Пеев представят от 17.30 ч. днес в хасковската Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Творческата вечер включва книгите „Аквариум за китове“, както и най-новите, издадени през октомври - „Ръце за даване“ и „Рими на зарчета“. Йордан Пеев е автор на 10 книги и е един от създателите на литературен клуб заедно с Пламен Дойнов, Георги Господинов и Бойко Пенчев. Носител е на наградата „Златно перо“, както и на редица призове от различни национални и международни конкурси.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Живка Тодорова