Ново земетресение се усети в Пловдив в 11:29 ч. днес, вторичните трусове продължават. Последното по-силно беше с магнитуд 2,8 по Рихтер. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът е бил с дълбочина 5 км, а епицентърът на земетресението е бил отново на 4 км от Асеновград. Припомням, в понеделник вечерта в района беше усетено земетресение с магнитуд 4,3, което беше последвано от множество по-слаби трусове. 

Незаконна работилница за тютюн разкриха в Пловдив. От „Икономическа полиция“ са претърсили имот в район „Северен“. В помещение, стопанисвано от 50-годишен пловдивчанин, разследващите открили машина за обработка на тютюн. Иззети са и множество чували с тютюневи листа с общо тегло около 250 килограма, както и над 55 килограма готова продукция. Мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

3-годишно дете e с опасност за живото след катастрофа в Смолянско, съобщават от полицията. Транспортното произшествие е станало в село Ловци, община Мадан. 31-годишна жена от селото, управлявайки автомобила си, на завой губи контрол над превозното средство и излиза извън пътното платно, преминава през стръмен склон и се спира на 14 метра от шосето. На задната седалка на автомобила са пътували двете ѝ деца, момичета на 3 и 9 години. Вследствие на инцидента е пострадало 3-годишното дете. То е закарано в болница в Пловдив в тежко състояние - със счупване на свода на черепа. Жената и другото дете са без наранявания. Взетата проба за алкохол на водачката е отрицателна. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване.

Млад водач е пострадал при тежка катастрофа, станала днес около 13:00 часа на пътя Пазарджик-Ветрен, съобщиха от полицията. На входа на град Ветрен товарен автомобил спрял на пътя поради авария. Камионът бил обозначен както с аварийни светлини, така и със сигнален триъгълник. Въпреки това не бил забелязан навреме от „Опел“, управляван от 27-годишен водач, който се блъснал в задната му част. Младежът е закаран с линейка в МБАЛ-Пазарджик. Временно пътят в района на произшествшието е затворен. Движението се пренасочва по обходен маршрут през селата Виноградец и Славовица.

Делото за възлагането по неотложност на временната поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване е спечелено от Община Пазарджик пред Върховния административен съд. Магистратите отхвърлят окончателно жалбата на „Омега Интерклинър“ АД и постанови, че абсолютно всички законови изисквания са били спазени и действията на Общината са адекватни с цел защита живота и здравето на гражданите. ВАС оставя без уважение искането на фирмата за присъждане на разноски по делото, като на свой ред осъжда дружеството да заплати на Община Пазарджик сумата от 2400 лева съдебни разноски. Решението е окончателно.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев, Искра Койчева и Петър Тодоров