Работник падна от строеж в Пловдив и почина на място. Обектът е затворен, мъжът е загинал, падайки от 18 метра височина.

======================================

Очаква се ДАНС, ЦИК, "Информационно обслужване" и Министерството на електронното управление да предоставят доклади за сигурността на машинния вот на ново заседание на временната парламентарната комисия, която бе създадена, за да проучи всички факти, свързани със съмнението за манипулиране на машинното гласуване. На заседанието, което е насрочено за 1 ноември - между двата тура на местните избори - ще присъстват експерти от България и чужбина. Информацията  потвърди  депутатът Станислав Балабанов, който е член на комисията. Той уточни, че ще бъде направен и стрес тест, за да се установи дали машините дават отклонение. Причината за създаването на временната парламентарна комисия бе предаване на Станислав Цанов, излъчвано в YouTube, в което журналистът твърди, че е бил заплашван от покойния вече бизнесмен Алексей Петров, след като обявил, че ще проведе разследване дали машинният вот може да се манипулира.

======================================

Областният съвет на БЧК –Смолян отбеляза тържествено 145 години от създаването на червенокръстката организация. Празникът започна с изпълнение на Цигулков ансамбъл „Виолина. Бяха представени факти за значението, историята и ролята на БЧК. „ Днес със своите 150 хиляди членове и 17 хиляди доброволци, БЧК продължава своята хуманитарна кауза, каза в словото си д-р Мими Кубатева- председател на БЧК-Смолян. Тя посочи, че членовете в областната организация са 4200, доброволците са 470, а младите червенокръстци са 250. Със златен медал за заслуги „Български Червен кръст”, посмъртно бе наградена Марияна Иванова, дългогодишен член и доброволец на организацията. Пет мандата е била член на Областния съвет и почти два мандата негов председател. Наградата бе връчена от областния управител Захари Сираков на нейната дъщеря.

==================================

Областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова връчи заповедите на назначените временно изпълняващи длъжността кмет на 15 населени места от област Пазарджик. Те ще изпълняват тези функции от 27.10.2023г. до полагане на клетва от новоизбрания кмет. В законоустановения 7-дневен срок преди края на мандата, общинските съвети в Панагюрище (за града и 5 села), Белово (за града и 7 села) и Пазарджик (за село Црънча) не са приели решения за избиране на временно изпълняващ длъжността кметове, а в такъв случай такива се назначават от областния управител. Новоназначените ВрИД кметове подписаха заповедите си в присъствието на областния управител Валентина Кайтазова, зам.-областния управител Стефан Димитров и главния секретар на областна администрация Пазарджик Светлан Карталов.

Информации на Тина Соколва, Адриан Кулев, Искра Койчева и Лалка Златанова

================================

Mестни избори 2023

Tвоят глас днес е викът ти, че заслужаваш повече в живота си утре! 
ПАЗАРДЖИК ЗАСЛУЖАВА МНОГО ПОВЕЧЕ! Това е посланието в заключителното събитие на екипа на Петър Куленски, преди първия вот на местните избори. Кандидатът за кмет на Пазарджик от "Продължаваме промяната - Демократична България" посреща всички симпатизанти тази вечер от 18:30 часа, в Градинката на Тракия, където ще има много музика и изненади.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!