В Пловдив заради дъждовното време асфалтирането на ул. „Брезовско шосе“ в участъка от бул. „Северен“ до кръговото кръстовище с бул. Дунав“ ще се забави с близо седмица. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. „Според прогнозите едва идната седмица ще има слънчеви дни, което ще позволи да продължи работата по асфалтирането“, обясни той. След това ремонтните дейности ще се прехвърлят по бул. „Дунав“ в отсечката между улиците „Брезовско шосе“ и „Карловско шосе“.

==========================

Великденско чудо спасило ранените във верижната катастрофа на АМ “Тракия“. Съпрузи и двете им деца се възстановяват в болницата в Пазарджик, но нямат тежки травми. Те са в стабилно състояние и без опасност за живота, съобщи началникът на Хирургичното отделение д-р Георги Стоилов. 49-годишният мъж, 41-годишната му съпруга и двете им деца на 13 и 15 г., са с травми на корема и гръдния кош, натъртвания и охлузвания.  Майката и децата нямат никакви счупвания, въпреки че автомобилът, в който са пътували, е сериозно деформиран. Шофьорът на колата е с фрактура на предната стена на челния синус. Всички са били с предпазни колани, което е помогнало за малкото травми по тях. 49-годишният Николай Михайлов разказа, че е нямало как да избегне удара в колата пред него, която се блъснала в друг автомобил, но по думите му той се е ударил леко, а  следващият шофьор след него явно е карал бързо, защото ги блъска доста силно. От удара Николай изгубил съзнание за няколко минути. После е разбрал, че колата им се е завъртяла. Благодарен е, че той и семейството му не са сериозно пострадали.

50-годишен мъж загина, след като е бил ударен от влак край Първомай. Тежкият инцидент е станал в участъка на жп линиите между първомайския кв. Любеново и село Караджалово. Мъжът е бил откаран в тежко състояние в пловдивска болница, където по-късно е починал. На машиниста на влака са направени проби за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Причините и обстоятелствата, довели до произшествието се изясняват.

62-годишен мъж пък намери смъртта си на пътя между селата Мирово и Милево край Асеновград. Човекът внезапно изскочил на пътното платно и бил ударен от лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 34-годишна шофьорка. Тя е задържана с полицейска заповед. Пробите ѝ за алкохол и дрога са отрицателни.

Тяло на мъж е било открито във водите на река Девинска, научи Дарик. Информацията бе потвърдена от полицията. Случаен минувач забелязал трупа в реката и подал сигнал на телефон 112. Впоследствие станала ясна и самоличността на човека - 84-годишен мъж от Девин. Според разследващите няма данни за насилствена смърт. Местни жители споделят, че мъжът имал градина в близост до брега на реката и в събота бил там. Предполагат, че е отишъл до брега да се измие и му прилошало, след което е паднал във водата.

На опит за застрахователна измама са попаднали от полицията в Пловдив. На 13 април мъж подава сигнал в Четвърто РУ, че лекият му автомобил е откраднат. Незабавно последвала процедура за обявяване на колата за издирване, а в рамките на образуваното досъдебно производство служителите предприели действия за разкриване на автора на противозаконното отнемане. Много скоро обаче било установено, че сигналът е фалшив, а най-вероятната причина за подаването му е свързана с опит за застрахователна измама. За случая е уведомена Районната прокуратура в Пловдив.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров