Започва дългоочакваният ремонт на Голямоконарско шосе в Пловдив. След 21:00 часа на 20 март (понеделник), когато трафикът намалее, ще бъде спряно движението на пътни превозни средства в източното платно на бул. „Васил Априлов“ в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав“ и ул. „Георги Бенев“. Движението ще се извършва двупосочно в западното платно. Временната организация ще бъде обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели от фирмата изпълнител. Предвижда се пътната отсечка да бъде завършена до 20 юли.

===========================

Мъж от ромския кв. „Изток“ в Пазарджик простреля лицето на жена с пистолет. Нападателят е арестуван, иззето е и оръжието, полицията разследва случая. Ранената е откарана в Спешното отделение, но не е хоспитализирана, тъй като нанесените наранявания не са тежки и е освободена за домашно лечение, уточниха от болницата. Случката се разиграла на улица в квартала, където 23-годишната жена срещнала 51-годишен съкварталец и между двамата започнала разпра. В основата ѝ стоял стар скандал между мъжа и семейството на младата жена. Агресията обаче бързо взела превес над разума, той извадил газ-сигнален пистолет и произвел към лицето на опонентката си няколко изстрела. По случая се води бързо производство.

========================

Екипи на Община Смолян работят усилено по почистването на пясъка от улиците в областния град. На този етап усилията са насочени предимно по главния бул. “България“, като поетапно ще бъдат обхванати и другите пътни артерии. След отнемането на пясъка, който се ползва през зимата против обледяване на уличната мрежа, ще се измият и пътните платна с водоноски. Целта е да се намали до минимум запрашеността на въздуха по време на топлите дни и да се предотврати задръстването с пясък на дъждоприемните шахти.

==========================

Учениците от 12 „д“ клас на Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив поканиха на бал по уникален начин своята класна инж. Екатерина Димитрова. Те изненадаха преподавателката в нейния дом с гайди, български народни песни и димки в цвета на националния флаг. Бъдещите абитуриенти посрещнаха инж. Димитрова на входа на къщата, а всеки от тях ѝ подари по една червена роза по пътя към надписан транспарант. На него учителката отбеляза своят отговор - ДА.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова и Адриан Кулев