С 31 гласа "За" и 19 "против", Общинският съвет на Пловдив прие бюджета на града, който за тази година е близо 684 милиона лева. Часове наред продължи гледането на финансовата рамка на града, която е рекордна. От всички 80 предложения за корекции в проектобюджета, единствено създаването на гробище за домашни любимци обедини старейшините в градския парламент. Предложението е на „Съединени за Пловдив“ и беше прието от всички групи. Повечето предложения от опозицията бяха отхвърлени с отрицателен вот. Преди това заместник-кметът по финанси Женя Петкова представи финансовата рамка на града. Тя каза, че освен довършване на започнатите ремонти, акцент ще са и нови инфраструктурни проекти.

Задържаха 130 килограма марихуана край Пловдив при съвместна операция на полицията, прокуратурата, ГДБОП и ДАНС. Двама души са арестувани за превозването на зеления наркотик. Говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Галина Андреева съобщи, че той е открит снощи в спрян лекотоварен автомобил на магистрала „Тракия“. Задържан е шофьорът - македонски гражданин. Той е имал предишна присъда от 4 години, но е освободен предсрочно. В София пък е заловен неосъждан българин, след като е проверен камион, от който се предполага, че е претоварена марихуаната. Акцията е по сигнал, че се готви пренасяне на дрога от Западна Европа към Турция. 

Централен склад за даренията от Германия планират да изградят в Пазарджик Националната асоциация на доброволците и немската благотворителна организация ASB. Това стана ясно днес, след като от ASB направиха голямо дарение на МБАЛ-„Пазарджик“. Лечебното заведение получи 1600 хирургични престилки, многофункционално операционно легло, UV лампа и операционен шкаф. Дарението беше транспортирано с помощта на българи в чужбина и разпределено от доброволците към пазарджишкото сдружение „Добро сърце“. Отново днес Неонатологичното отделение на пазарджишката болница получи пък 45 бебешки спални чувалчета, дарени от българска фирма.

Високите температури подлъгаха пчелите в Смолянско. Те отново излизат от кошерите през зимните месеци, споделя Надежда Митева, секретар на сдружение „Родопска пчела“. Според нея родопските пчелари са подготвени за подобни климатични аномалии, които се случват за поредна година. Рисковете за развитието на пчелните семейства са свързани с опасността да последва ново рязко застудяване, което може да доведе до измиране на пило и пчели. Заради топлото време пчелните семейства не формират обичайното зимно кълбо, обясняват от сдружението. Това води до повече загуба на енергия за кошера, при което пчеларите трябва допълнително да подхранват пчелите.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров