Силно земетресение от близо 5 по Рихтер се усети в Пловдив в 15:26. Дори в ниските етажи всичко се разтресе за около 15 секунди. Епицентърът е на 17 км от града на тепетата до Асеновград, а дълбочината на труса е 4,5 км.

==============================

"Пловдив никога не е притежавал Панаира, както и Летище Пловдив. Държавата трябва да се намеси и да прецени на кого да даде тези акции и кой да го менажира. Ние каквото трябваше сме направили". Това коментира днес кметът на Пловдив Здравко Димитров по казуса с Международния пловдивския панаир. Той се оплака от общинските съветници, които бойкотират част от предложенията на екипа му за добри, според него, проекти за града.

 ==========================================

Две жени са задържани и с повдигнато обвинение за трафик на мигранти от Сирия. На автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Царацово, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от едната от жените. С нея, на предната седалка, се возела и другата. Отзад се намирали десетима мигранти - мъже, сред които и шест деца. Чужденците трябвало да стигнат до границата със Сърбия, а крайната им точка била държава в Западна Европа. Двете обвиняеми са безработни. Те се съгласили да превозят мигрантите, за да получат възнаграждение, с което да покрият свои кредитни задължения. Не са осъждани. Разследването продължава.

==============================================

Близо 60% или 3000 от фирмите в Смолян и областта, плащащи корпоративен данък, обявиха приходите си пред НАП по-малко от месец преди настъпването на крайния срок. До края на юни самоосигуряващите се лица трябва да декларират и внесат окончателните социални и здравноосигурителни вноски. 

============================

Благотворителна акция в помощ на 8-годишно момченце с аутизъм, нуждаещо се от неотложна операция, започна в Пещера. Средства се събират в дарителски кутии, поставени на обществени места и във фирми. Първите малко над 1200 лева от тях вече са събрани и предадени на семейството на детето. Предстои и благотворителен концерт под наслов "С обич за Ники". Той ще се проведе на 21 юни от 19:00 часа на крепостта Перистера. На сцената ще излязат ансамбъл "Тракия", Тони Димитрова, Галин и други известни изпълнители. Малкият Николай Янков Гъгов е с интелектуален дефицит, с вродена деформация на ходилата. Извършено е оперативно лечение на лявото ходило и предстои втора оперативна намеса на дясното краче. Дарителската сметка може да видите на сайта ни darik.bg.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколва, Адриан Кулев и Петър Тодоров