Не вярвам, че предстоящите избори ще се проведат честно, защото няма гаранция срещу „директното“ купуване на гласове. Ще присъстваме на изключително срамни изпълнения“, заяви пред Дарик радио проф. Христо Даскалов от „Продължаваме промяната“. Според него настоящите депутати не трябва да се отказват от управлението на държавата, защото в противен случай то ще остане в ръцете на "мафията". Извънредните избори "прекършиха" работата на правителството, което въпреки всичко прие полезни закони през изминалите 9 месеца. В момента, според него „се лее мръсна пропаганда във всякакви платени медии“.

"Мечтата на хиляди пловдивчани, в града да бъде построен Дом за Пловдивската опера, до момента е преминала през кабинетите на 5-ма министри на културата. Не се съмнявам, че политиците сега предизборно пак ще дават много обещания", коментира председателят на Съвета по туризъм в Пловдив инж. Любозар Фратев. Той отбеляза, че този национален проект зависи и от решенията на местно ниво, като се надява да се осъществи до 2027 г. Пловдив има чудесен събитиен календар, но му липсват сцени, за да привлича още повече туристи, каза пред Дарик Любозар Фратев.

Движението за права и свободи отново залага на добре познатите си лица в област Смолян, като на първите две места поставя сега действащите народни представители Хайри Садъков и инж. Анджей Джандев. Изненадата в листата е инж. Николай Юруков, зам.-кмет на Община Девин, който е поставен на трета позиция. През последните два избора ДПС изпраща от региона двама представители в Народното събрание. ДПС – Смолян има представител и в листата  за кандидати за членове на Европейския парламент. Д-р Денис Инджов е на девето място. Той е стоматолог и лидер на младежката структура на партията в Рудозем.

Д-р Красимир Събев за пореден път повежда листата на ГЕРБ – СДС в област Смолян. Това става ясно от официално регистрираната листа на коалицията в Районната избирателна комисия в 22-ри Многомандатен избирателен район. Реаниматорът има вече зад гърба си няколко мандата като народен представител от региона. На втора позиция е Тодор Батков – младши, който е представител на гражданската квота. На трето място е кметът на село Широка лъка Васил Седянков. ГЕРБ – СДС имат един депутат в 49-то Народно събрание, като амбициите им са в следващия парламент да имат поне двама народни представители.

Бизнесменът Васил Божков е начело на листата с кандидати за народни представители на коалиция „Център“ за 13-и Пазарджишки многомандатен район. Списъкът, съдържащ общо 10 имена е регистриран в събота преди Великден. След него в листата на коалицията се нареждат Петър Стефанов, Йордан Тодоров, Климент Петков и др.

Пиян захапа полицай по корема и счупи ръката на друг. Трима са задържани след честване на Гергьовден с високи децибели в Пазарджик, съобщават от МВР. Екшънът се разиграл снощи около 19.00ч., когато е получен сигнал за висока музика в ромския квартал „Изток“. Униформените заварили на адреса група от хора, почерпени с алкохол. Те не изпълнили разпорежданията им да спрат озвучителната уредба и да дадат документите си за самоличност. Вместо това обсипали органите на реда с обиди, псувни и закани. Тримата арестувани са на възраст между 23 и 41 години. По случая са образувани бързи производства за нанасяне на телесни повреди на полицейски служители и за хулиганство.

Две момичета са блъснати от автомобил в Сопот. Пътният инцидент е станал до спортната зала в града. Колата е управлявана от 18-годишна шофьорка, която е карала сестра си на училище. Едно от ударените момичета е в тежко състояние и е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. Младата пациентка е в стабилно състояние, но поради характеристиката на травмите си, има риск за живота, съобщиха от болницата.

Започват Майските културни празници на Асеновград. Тази година те ще изненадат жителите и гостите на града с по-богата и интересна програма. Мероприятията ще грабнат вниманието на всякакви  хора – от деца до възрастни, обещават от общината. Почти през целия месец май за асеновградчани ще има разнообразие от забавления: автокино, концерти, изложби, представяне на книги и много други. Сред очакваните звезди са - тази вечер от 19:30 ч. на площада - група „МОЛЕЦ“, а на 11 май - ще пеят „УИКЕДА“. Кулминацията на събитията ще е на 18-ти май, когато с грандиозен ГАЛА КОНЦЕРТ на ОПЕРА – ПЛОВДИВ - ще бъде открита официално Зрителната зала на НЧ „Родолюбие“, след цялостното му обновяване. За празника на града на 26 май ще пеят Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев, Лалка Златанова и Петър Тодоров